Салат з пророщенної сочевиці
(покроковий рецепт з фото)
Корисний і багатий вітамінами салат послужить хорошим вечерею всім, хто стежить за фігурою і любить здорове харчування. Рекомендую на замітку рецепт приготування салату з пророщеної сочевиці.
Сам салат готується швидко, але щоб його приготувати, заздалегідь прорости сочевицю. Її можна пророщувати по-різному, я зазвичай просто викладаю в один-два шари на тарілку, заливаю трохи водою і залишаю на годин 12-15. Також щоб приготувати салат з пророщеної сочевиці, нам знадобиться тофу, проте його можна замінити на бринзу або фету.
- Сочевиця - 50 грам
- Тофу - 50-70 грам
- Салат айсберг або пекінська капуста - 0, 5 штуки
- Кріп - 2-3 штук
- Огірок - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Сік лимона - 2-3 Ст. Ложок
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком

Спочатку варто прорости сочевицю. Для цього спершу промийте її.

Викладіть сочевицю на тарілку, налийте трохи води або просто накрийте мокрою марлею, пророщують сочевицю близько 12 годин. Час від часу промивайте сочевицю, щоб вона не запліснявіла. Коли з'явилися паростки в 0, 5 см. - сочевицю можна вважати готовою.

Підготуйте інші інгредієнти.

Пекінську капусту або салат промийте і порвіть на великі шматки руками, викладіть в тарілку.
Тонко поріжте огірки до салату.
Тонко поріжте огірки до салату.

Слідом дуже дрібно поріжте помідор, його ви навіть можете пюрировать, хоч це і не є обов'язковим.

Додайте дрібно порізаний кріп.

Додайте сочевицю пророщену.

Поріжте кубиками тофу, додайте її в салат.
Посоліть і поперчіть за смаком, збризніть лимонним соком і заправте салат оливковою олією.
Готовий салат з пророщеної сочевиці можете подавати, смачного!
Посоліть і поперчіть за смаком, збризніть лимонним соком і заправте салат оливковою олією.
Готовий салат з пророщеної сочевиці можете подавати, смачного!