Салат з перловки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас виникло бажання пригостити свою родину салатом, в якому поєднуються такі інгредієнти, як каша, овочі, м'ясо і майонез, то зверніть увагу на те, як приготувати салат з перловки.
Перед вами дуже простий рецепт, в якому задіяні звичайнісінькі інгредієнти. Найцікавішим з них виявилася перлова каша. Не так часто зустрічаються салати з перловки. У цьому варіанті всі компоненти гармонійно поєднуються. Тут є невеликий шматок м'яса і сирі овочі. Салат просочений майонезом, але його кількість регулюється тим, що він наноситься тонкою сіткою.
- Перлова крупа - 0, 5 склянки
- М'ясо - 250 грам
- Огірок - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Майонез - За смаком
- Сіль - За смаком

1. Помийте і зваріть невеликий шматок м'якоті яловичини або свинини. Залиште м'ясо остигати в бульйоні.

2. Тепер візьміть перлову крупу. Ретельно її промийте. Викладіть крупу в каструлю. Влийте холодну воду з розрахунку 1 частина перловки на 2 частини води. Потім доведіть до кипіння, посоліть і варіть на повільному вогні під кришкою. Періодично заважайте кашу. Як тільки каша буде готова, зніміть перловку з вогню і перекладіть в тарілку, щоб остигала.

3. В цей час дістаньте з бульйону м'ясо. Наріжте його невеликими шматочками. Викладіть на блюдо і змастіть майонезом.

4. Візьміть огірок, ретельно його помийте. Наріжте огірок шматочками такого ж розміру, як і м'ясо. Викладіть шар огірка, змастіть майонезом.

5. Поставте в центр блюда стакан. Навколо нього щільно укладіть перловку, постійно приминаючи її руками.

6. Помийте і очистіть моркву. Натріть її на крупній тертці. Очистіть пару зубчиків часнику. Пропустіть їх через чеснокодавку. Потім змішайте з морквою і додайте майонез. Дістаньте склянку. У нішу, що утворилася викладіть моркву з часником і майонезом. Іншим кількістю морквини в майонезі з часником прикрасьте перлову кашу. Залиште на деякий час, щоб салат просочився. Тепер можна пробувати. Смачного!