Салат з перловки з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 30 хв.
Ситний салат з перловкою і помідорами ви можете приготувати на обід або вечерю на кожен день, а додавши морепродукти, ви зробите його воістину святковим блюдом. Рекомендую рецепт на замітку!
Опис приготування:
Менш святковий варіант цього салату передбачає поєднання перловки і помідорів, а морепродукти можна додати для святкового салату. Щоб приготувати салат з перловки з помідорами, відваріть перловку до готовності, але не варто її сильно розварювати. Помідори підійдуть як звичайні, так і черрі. Восьминогів я брала маленьких, засолених в розсолі. Замість осьминожек можете взяти мідії або креветки, також ідеально підійдуть кальмари.
- Відварна перловка - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Помідори - 3 штуки
- Оливкова олія - За смаком
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
- Осьминожки - 250 грам
- Спеції - За смаком
- Часник - 4 зубчики
- Петрушка - 20 грам
- Стебло селери - 1 штука
Помідори помийте і поріжте часточками.
Дрібними кубиками поріжте цибулю.
Селера поріжте теж кубиками, тільки трохи більшого розміру.
Подрібніть петрушку.
Дрібно порубати часник.
Перловку відваріть до готовності.
Змішайте перловку з цибулею і селерою.
Розігрійте сковороду, налийте олію, обсмажте на ній часник до золотистого кольору і приємного аромату.
До обсмаженого часнику додайте осьминожек, сік лимона і одну третину петрушки.
Обсмажуйте їх хвилини дві, а потім додайте осьминожек до перловки, все акуратно перемішайте.
Додайте в салат помідори, петрушку, заправте салат оливковою олією, посоліть і поперчіть за смаком, а також додайте цедру лимона.
Салат з перловки з помідорами готовий. Можете подавати його до столу. Смачного!