Салат з морквою і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Як ви ставитеся до солодких заправкам в салатах? Багато з них робляться на основі меду і як не можна краще доповнюють інгредієнти, на мою думку. У цьому варіанті це яскраво видно. Пора пробувати!
З'єднувати різні смаки потрібно вміти. Я не ризикую сама так експериментувати, тому беру готові рецепти. В цьому, наприклад, описано, як приготувати салат з морквою і горіхами з медової заправкою. Блюдо стане незвичайним доповненням для основного меню. Підійде для пісного і вегетаріанського харчування.
- Волоський горіх - 75 грам
- Морква - 500 грам
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Апельсиновий сік - 3 Ст. Ложки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Петрушка, гілочка - 2 штуки
- Зелена цибуля, перо - 3 штуки
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Журавлина сушена - 70 грам
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 0, 25 чайних ложки
1. Для початку горіхи очистіть і крупно нарубати. Потім відправте їх в духовку на 8 хвилин при 180 градусах.
2. У цей час зробіть заправку. Сік лимона і апельсина змішайте з цедрою, медом і оливковою олією.
3. Морква наріжте смужками, цибуля і петрушку дрібно наріжте. Змішайте інгредієнти. Додайте горіхи і ягоди.
4. Влийте в салат заправку. Всипте сіль і перець. Все перемішайте. Смачного!