Салат з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Салати з квасолею - це завжди ситне і корисне блюдо. Пропоную вам спробувати нову інтерпретацію знайомої квасолі - гарячий салат з неї. Незвично і смачно!
Чудова штука гарячий салат. Варто тільки підвищити градус страви (в сенсі, підігрів) і воно вже невпізнанно. Гарячі салати зазвичай самодостатні, але наш салат крім того, що смачний і сам по собі, також відмінно поєднується і з м'ясними закусками. Наприклад, з копченим м'ясом. Спробуйте, цей салат з квасолею того варто!
- Консервована біла квасоля - 225 грам
- Консервована червона квасоля - 225 грам
- Консервована жовта квасоля - 225 грам
- Винний оцет - 725 мілілітрів
- Оливкова олія - 6 Ст. Ложок
- Часник - 3 зубчики
- Лавровий лист - 1 штука
- Маслини без кісточок - 10 штук
- Базилік сушений - 1/2 чайних ложки
- Червона цибуля - 2 штуки
- Редис (пучок) - 1 штука
- Консервований перець чилі - 2 штуки
- Мелений чорний перець - За смаком
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
Змішати в мисці 15 мл води, оливкова олія і оцет. Збити, а потім перелити все в каструлю. Додати в суміш 2 зубчики часнику, сушений базилік, лавровий лист, сіль і перець. Перемішати як слід і дати закипіти.
У каструлю з гарячою сумішшю покласти всі три види квасолі і тушкувати її 10 хвилин, періодично помішуючи. Потім зняти каструлю з вогню, вийняти часник і лавровий лист.
Нарізати маслини.
Дрібно порізати залишився зубчик часнику.
Редис вимити, крупно порізати.
Викласти квасоля в миску, додати туди порубаний часник, редис, перець чилі і маслини. Додати сіль, перець за смаком. Перемішати і розсипати зеленню. Смачного!