Салат з кукурудзи
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви дуже любите кукурудзу, то оціните рецепт страви, як приготувати салат з кукурудзи. Він дуже простий. Ви будете приємно здивовані цією стравою, воно поживне і легке.
Цей салат кількістю кукурудзи не зіпсуєш: чим більше, тим краще. Використовую молоді качани цукрової кукурудзи, які обсмажую на грилі. Якщо гриля у вас немає, то можна запекти кукурудзу в духовці на решітці. Готовий салат можна зберігати в холодильнику. Подавати його можна холодним або теплим, тут за смаком.
- Кукурудза - 4 штуки
- Перець - 1 штука
- Халапеньо - 1 штука
- Лук червоний - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Вапно - 1 штука
- Петрушка - 1/3 пучка
- Оливкова олія - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
1. Кукурудзу очищаю від листя і волосків, потім мою і витираю. Натираю кукурудзу сіллю, перцем і оливковою олією, відставляю поки в сторону.
2. Подрібнюю дрібним кубиком червона цибуля, перець, халапеньо, часник. Сковороду розігріваю з оливковою олією, потім викладаю в неї червоний лук, солю і готую 3 хвилини. Додаю червоний перець, халапеньо, часник, готую до м'якості (3-5 хвилин), потім вимикаю вогонь і накриваю кришкою.
3. Гриль гарненько розігріваю (не менше 15 хвилин), викладаю раніше підготовлену кукурудзу, обсмажую її з кожного боку по 2-3 хвилини.
4. Знімаю кукурудзу з гриля і гострим ножем зрізаю зерна. Розбираю їх руками.
5. Овочі зі сковороди перекладаю в миску, додаю кукурудзу, заправляю все оливковою олією, соком лайма і дрібно нарізану петрушкою. При необхідності солю і перчу.