Салат з креветками і кальмарами
(покроковий рецепт з фото)
Салат з креветками і кальмарами - легкий середземноморський салат, простий в приготуванні і благородний для шлунка. Якщо приготувати салат з креветками і кальмарами зі свіжих продуктів - буде супер!
Досконалий з точки зору кулінарії салат, дуже органічне поєднання продуктів. Салат з креветками і кальмарами - це класика середземноморської кухні, на узбережжі Середземного моря такий салат - чи не найпопулярніша страва. Що ж, проведу своєрідний майстер-клас і розповім, як приготувати салат з креветками і кальмарами.
- Салат листовий - 40 грам
- Спаржа зачищена - 70 грам
- Огірок свіжий - 80 грам
- Помідори черрі - 80 грам
- Перець солодкий - 60 грам
- Лук червоний - 20 грам
- Кальмар зачищений - 160 грам
- Креветки коктейльні - 80 грам
- Лосось с / м - 80 грам
- Гребінець морський - 80 грам
- Восьминіг - 150 грам
- Олія соняшникова - 50 грам
- Лимонний сік - - За смаком
- Гірчиця зернова - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Мед - - За смаком

Листя салату промити і крупно нарвати в салатницю.

Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, додаємо в салатницю.

Огірок очищаємо від шкірки, нарізаємо тонкими півкільцями.

Червоний і жовтий перець нарізаємо тонкою соломкою, разом з нарізаними огірками додаємо в салатницю.

В іншій мисочці перемішуємо зернову гірчицю, лимонний сік, соняшникова олія, сіль і мед.

У сковороді розігріваємо трохи олії, кидаємо в нього морепродукти, солимо. Обсмажуємо 2 хвилини на середньому вогні.

Щоб салат здавався смачнішим, подамо його красиво, як в ресторані. Наріжемо помідори черрі на половинки, викладемо по краях тарілки сервіровки.

Заправляємо салат приготовленим нами соусом.

Викладаємо заправлений салат в центр тарілки.

Спаржу розрізаємо навпіл, викладаємо на салат.

Нарешті, викладаємо на салат морепродукти - кальмари, креветки та інші використовувалися. Салат з креветками і кальмарами готовий!