Салат з кальмарів з заправкою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Такий салат готується з двох інгредієнтів і заправляється майонезним соусом з лимонним соком. Салат з кальмарів з заправкою - відмінний варіант не тільки для вечері або обіду, але і для свята.
Опис приготування:
Кальмари - це не тільки смачні морерподукти, але ще і дуже корисні. Салат з кальмарів з заправкою - відмінний варіант для легкого і ситного перекусу і навіть для вечері. На святковий стіл такий салат також можна сміливо готувати. Заправка на основі майонезу і лимонного соку - ідеальна для цього салату.
- Кальмар - 2 штуки
- Яйця - 4-6 штук
- Майонез - 200 грам
- Лимонний сік - 1 чайних ложок
- Зелень - 1 За смаком
1. Заправка для салату може бути майонезной з додаванням лимонного соку, майонезной з додаванням часнику або з зеленню. Для початку потрібно відварити морепродукти.
2. Кальмар попередньо потрібно очистити від нутрощів, а вже після відварювати.
3. Кип'ятимо воду і солимо її, після чого опускаємо тушку кальмара в окріп, доводимо до кипіння і варимо 2-3 хвилини. Після цього швидко опускаємо кальмар в холодну воду і чистимо.
4. Остиглий кальмар нарізаємо соломкою і відправляємо в ємність, в якій будемо перемішувати салат.
5. Яйця наріжте кубиками або так само соломкою.
6. Змішайте майонез з лимонним соком, розмішайте і залишіть на 10 хвилин, після чого заправте салат. Зелень шаткується дуже дрібно і додається до смаку. Якщо ви любите насичений аромат зелені, від наріжте її дрібно і додайте в заправку.
7. Я вважаю за краще посипати зеленню перед подачею.