Салат з кабачків на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати не зовсім звичайне поєднання продуктів, незважаючи на це салат має відмінний смак! Кабачки з буряком і цибулею утворюють чудовий салат, я додаю сіль, цукор і перець для смаку.
Зберігайте салат в прохолодному місці подалі від прямих сонячний променів, він відмінно стоїть всю зиму до нового врожаю кабачків. Баночки для консервації обов'язково заздалегідь простерилизуйте зручним для вас способом, не забудьте про кришки, вони теж потребують стерилізації. Приступимо!
- Кабачки - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 500 грам
- Буряк - 500 грам
- Цукор - 100 грам
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 50 мілілітрів (столовий)
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
1. Приготуйте для салату продукти і необхідні спеції. Кабачки потрібно брати молоденькі, щоб усередині не було жорстких насіння. Очистіть буряк, наріжте її тонко.
2. У кабачків зріжте попки, наріжте овоч тонкими довгими соломками. Я використовую терку для приготування овочів по-корейськи. Вологу віджимати не потрібно!
3. Додайте до кабачків тертий буряк і порізаний півкільцями цибулю.
4. Перекладіть овочі в глибоку каструлю з товстим дном або казан. Додайте сіль, цукор, масло рослинне і протушкувати на повільному вогні 35 хвилин з моменту закипання. Для 5 хвилин до закінчення влийте оцет і перемішайте салат.
5. Салат з кабачків на зиму готовий. Розкладіть його по стерильним баночках і закатати.