Салат з кабачків з рисом на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів кабачків пропоную простий рецепт салату на зиму. Причому, це не тільки салат, але і відмінний гарнір до м'яса, риби або птиці. Смачне, ситне і ароматне блюдо!
Влітку, коли овочі в достатку, такий простий і невигадливий салат здається не представляє особливого інтересу, хоча він досить смачний. Всю його цінність ви відчуєте холодним, зиязикам днем. При подачі обов'язково його трохи підігрійте. І ще рекомендація по приготуванню: обов'язково пробуйте це блюдо, коли будете гасити овочі з рисом або змінюйте вміст солі, цукру на свій смак.
- Кабачок - 600 грам
- Морква - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Помідор - 200 грам
- Мал - 100 грам
- Часник - 2 зубчики
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки

Для приготування салату з кабачків з рисом візьміть наступні продукти: кабачки, Мал, морква, цибуля ріпчаста, помідори, часник, соняшникова олія, сіль, оцет 9%.

Морква очистіть, помийте і натріть на тертці. Викладіть в каструлю з товстим дном або в сотейник.

Цибулю очистіть, помийте, наріжте півкільцями і додайте в каструлю до моркви.

Налийте в каструлю соняшникову рафіновану олію і 100 мл води. Гасіть морква з цибулею на середньому вогні під кришкою 20 хвилин.

Помідори обдайте окропом, попередньо зробивши на них надрізи хрест на хрест. Очистіть шкірку. Після подрібніть будь-яким способом. Це можна зробити за допомогою м'ясорубки або блендера. Додайте помідори в каструлю з цибулею і морквою.

Кабачки помийте і очистіть. Молоді з тонкою шкіркою можна не чистити. Якщо в кабачках великі насіння, то їх потрібно вирізати. Наріжте кабачки кубиками, але не дуже дрібно. Викладіть в каструлю до інших овочів.

Мал добре промийте в холодній воді і додайте до овочів.

Додайте подрібнений часник, сіль і цукор за смаком.

Налийте ще 50-60 мл води, перемішайте всі інгредієнти.

Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте овочі з рисом до готовності 30-35 хвилин. Коли салат буде готовий, влийте дві столові ложки оцту і перемішайте.

Готовий гарячий салат розкладіть по стерилізованим банкам і закатати кришками. Зберігайте в прохолодному місці.