Салат з горбушей «ромашкове поле»
(покроковий рецепт з фото)
Цей листковий салат хороший тим, що прикрасить собою будь-який стіл, тому що він створює весняний настрій. Він може бути дуже різним, на ваш смак, але декор обов'язковий - це ромашки.
Рецепт приготування салату дуже простий, досить підготувати продукти та розпочати складання страви шарами, згідно покрокової інструкції. В якості соусу краще використовувати майонез домашнього приготування, Що складається з 1 яйця, 150 грам рослинного масла, чайної ложечки гірчиці дижонской, соку половинки лимона, солі і цукру за смаком.
- Яйця - 3 штуки
- Мал - 100 грам
- Горбуші - 1 банку (консервована)
- Огірок - 1 штука (свіжий)
- Кукурудза - 0, 5 банки (консервована)
- Кріп - 30 грам
- Майонез - 150 грам
- Листовий салат - 100 грам
Підготуйте інгредієнти. Яйця і рис відваріть.
З консервованої горбуші злийте рідину, розімніть вилкою.
Зелень промийте і просушіть.
Огірок поріжте дрібними кубиками.
Кріп дрібно наріжте, хвостики залиште для декору.
Акуратно витягніть жовтки з яєць, білок поріжте тонкими смужками.
Яєчні смужки можна розрізати навпіл, щоб ромашки вийшли більш компактними.
Тарілку, на якій будете збирати салат, застелите салатним листям.
На салатні листя викладіть відварений рис.
Нанесіть шар майонезу, краще, якщо це майонез домашнього приготування, як у мене.
Наступним шаром викладіть консервовану горбушу.
Нанесіть на шар горбуші майонез.
Наступним шаром викладіть консервовану кукурудзу.
На кукурудзу викладіть шар зі свіжих огірків.
Нанесіть шар майонезу.
Присипте зеленню кропу.
Прикрасьте салат ромашками з яєць, серединку квітки зробіть з розтертого жовтка.
Помістіть ромашок стільки, скільки вміститься, прикрасьте кропом.
При бажанні можна прикрасити салат парочкою сонечок, приготованих з помидорчика черрі і маслин. Салат готовий. Смачного!