Салат з брукви
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.
Пропоную вам дізнатися, як приготувати салат з брукви - гібрида ріпи з капустою. У цей салат можна додати і інші овочі (наприклад, морква або цибуля), я додаю також кисло-солодке яблуко.
Опис приготування:
Існує дуже мало рецептів приготування салатів із брукви, так як цей овоч не так широко поширений, як інші. Але цей салат змусить вас переглянути свої смаки, тому що поєднання брукви з кисло-солодким яблуком або морквою дає гіркувато-солодкий смак. Заправку можна взяти будь-яку, але я рекомендую саме гірчичну, вона підходить найкраще. Рекомендую вам спробувати цей салат.
- Бруква - 1 штука (середнього розміру)
- Яблуко - 1 штука
- Гірчиця в зернах - 1 Ст. Ложка
- Коричневий цукор - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1-2 Ст. Ложок
- Соняшникова олія - 3-4 Ст. Ложок
1. Підготуйте брукву. Очистіть її від шкірки і верхнього шару.
2. Натріть її на овочевій тертці з насадкою для тонкої соломки.
3. Додайте одне кисло-солодке яблуко, очистіть його від шкірки і натріть його на тій же тертці.
4. Для заправки візьміть гірчицю в зернах, розітріть її в ступці. Додайте коричневий цукор, перемішайте.
5. Додайте столовий оцет, все перемішайте.
6. Викладіть брукву в миску, заправте її соняшниковою олією.
7. Далі полийте все раніше приготовленої гірчичною заправкою і посоліть за смаком. Прикрасьте зеленню. Смачного!