Салат «Рубіновий браслет»
(покроковий рецепт з фото)
Цей ошатний і яскравий салат обов'язково стане прикрасою столу. Він залишить найприємніші спогади. Це смачний і соковитий "рубіновий браслет", красивий і апетитний. Приступимо до приготування!
Отже, як же приготувати салат "рубіновий браслет"? Щоб салат відповідав назві, будемо використовувати велике кругле блюдо і стакан, формувати браслет з шарів овочів і м'яса. Надати рубіновий вид і колір можна за допомогою зерен граната, вони виблискують як рубіни! Для прикраси браслета я використовувала два білка яєць, вирізавши їх у формі квітів. Хай щастить!
- Куряче філе - 250 грам
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Буряк - 2 штуки
- Морква - 1-2 штук (якщо дрібна морква, то більше)
- Горіхи волоські - 30-50 грам
- Гранат - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Майонез - За смаком
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте продукти. Заздалегідь відваріть для салату овочі, м'ясо, яйця. Остудіть все, очистіть. Приготуйте терку і приступайте до збірки.
Візьміть велике зручне блюдо для салату. У центр поставте стакан. Навколо склянки рівномірно розподіліть терту картоплю. Додати сіль, поперчіть і зробіть зверху майонезну сіточку. Не варто лити майонезу багато, будуть погано триматися шари.
Тертий буряк розділіть на дві частини, одну частину розподіліть поверх картоплі. Налийте майонез.
Далі морквяний шар, сіль перець, майонезна сіточка.
Волоські горіхи звільніть від шкаралупи, в ступці подрібніть. Розподіліть поверх моркви.
Далі укладіть шар дрібно порізаної вареної курочки. Цибулину поріжте дрібно, обсмажте на столовій ложці рослинного масла, посоліть і розподіліть поверх курочки. Майонез не потрібен на цьому шарі.
Далі йдуть терті курячі яйця. З білка за допомогою гострого ножа виріжте квіточки для прикраси салату. Решту можна натерти на крупній тертці. Тут потрібна майонезна сіточка.
Тепер весь салат потрібно задекорувати буряком: зробіть рівномірний тонкий шар. Змастіть майонезом рівномірно, щоб легко приклеювалися зерна граната.
І останній штрих - прикраса. Очистіть гранат і викладіть зернятка щільно один до одного на салат. Дістаньте склянку. Салат наполягайте хвилин 15 - і подавайте до столу!