Салат «пташка»
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви, Рецепти для схуднення
У салат "пташка" основними інгредієнтами йдуть баклажани і куряча грудка. До речі, дуже цікаве поєднання! Оформлений салат "пташка" Дивовижно. Раджу його всім.
Салат "пташка" дуже смачний. Соковитий і ніжний. Для мене будь-яку страву з баклажанами - краще. Дуже вже їх люблю. А така кумедна пташка, прикрашає салат, здивує всіх. Не переборщити з майонезом, а то салат вийде дуже жирний. І перш ніж готувати, поставте варитися курку, морква і яйця. Починаємо.
- Морква - 2 штуки
- Баклажан - 2 штуки
- Помідор - 3 штуки
- Мариновані печериці - 150 грам
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Курячі грудки - 2 штуки
- Яйця - 6 штук
- Яблука - 2 штуки
- Кочан пекінської капусти - 1 штука
- Свіжа зелень - За смаком
- Майонез - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Червона цибуля - 1 штука

Поставте варитися курячу грудку, морква і яйця. Тим часом, почистіть і поріжте баклажани маленькими кубиками. Тушкуйте їх до повної готовності. Посоліть і поперчіть за смаком.

Тепер шарами викладаємо салат "пташка" . Перший шар - терта варена морква. Викладіть кругом і змастіть майонезом.

Другий шар - баклажани. Їх теж змастіть майонезом.

Наріжте помідори кубиками. Викладіть їх третім шаром на баклажани.

Мариновані печериці наріжте дрібно. Викладіть четвертим шаром. А зверху дрібно рубаний ошпарений цибулю.

На цибулю викладаємо нарізану курячу грудку. Змащуємо майонезом. Зверху - нашаткована пекінська капуста.

Потім терте яблуко. Останній шар - терті яйця. Прикрашаємо салат "пташка" . Саму пташку робимо з шкурки баклажан. З боків - рубана свіжа зелень. Подрібнений червона цибуля і гілочки смородини. Якщо у вас немає під рукою смородини, викладіть іншу ягоду. А можете зробити гілочки зі свіжої зелені, наприклад, з кропу. Салат "пташка" готовий, смачного!