Салат «Пасхальне яйце» з квітами
(покроковий рецепт з фото)
Скоро світле свято Великодня! На щедрий великодній стіл пропоную вам рецепт, як приготувати салат "великоднє яйце" з квітами з вареної моркви. Салат виходить дуже смачним, ситним і ніжним.
Готується салат просто і швидко. Салат викладається шарами, які промазуємо майонезом або сметаною. Зверху викладається візерунок, імітує забарвлення пасхального яйця з квітами з вареної моркви. Бажаю вам Світлого Великодня! І приємних клопотів на кухні!
- Печінка яловича - 300 грам (відварна)
- Майонез - 3-4 Ст. Ложок
- Морква - 200 грам (відварна)
- Яйце - 2 штуки (відварні)
- Сирок Плавлений - 1 штука
- Цибуля зелена - 1 пучок
Підготуйте необхідні продукти. Заздалегідь відваріть печінку, морква і яйця. Яйця і моркву очистіть, зелень вимийте.
Печінка натріть на дрібній тертці, жовток відокремте від білка, натріть їх на дрібній тертці. Частина моркви наріжте тонкими кільцями, постинаєте з них квіточки за допомогою вирубки для мастики. Іншу моркву натріть на тертці.
Почнемо викладати салат шарами у формі яйця. Перший шар: натерту печінку перемішайте з 2 ст. L. Майонез, розмістіть на блюді для подачі, зробіть сітку з майонезу.
2-й шар: терта морква, сітка з майонезу.
3-й - тертий білок.
4-й шар - тертий плавлений сирок. Зверху зробіть смужку з тертого жовтка і прикрасьте квітами з моркви. Знизу "яйця" розмістіть пір'я зеленої цибулі.