Пасхальне печиво «яйце»
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно придбала формочки у вигляді яйця, тому не терпілося спекти дуже смачне і гарне печиво і саме до Великодня. Дивіться, що вийшло. Ділюся, як приготувати великоднє печиво «Яйце»!
Це печиво я прикрасила так, як подобається мені: розтопленим шоколадом, різнобарвною кондитерської посипкою і подрібненими горішками. Вибирайте прикраса на свій смак, фантазуйте, а до випічки такої краси обов'язково залучіть діточок, їм сподобається. Печиво зберігається протягом 1 тижні в щільно закритому контейнері при кімнатній температурі.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Цукор - 70 грам
- Яйце - 1 штука
- Ванілін - 1 штука (пакетик)
- Варення - 150 грам (мармелад, джем, Нутелла - для начинки)
- Шоколад розтоплений - 50 грам (для прикраси)
- Посипання цукрова - За смаком (подрібнені горішки, драже M& М & APOS; s)
1. У миску для замісу тіста просійте борошно, додайте холодне вершкове масло, нарізане дрібними кубиками. Швидко розітріть руками борошно з маслом до утворення дрібної крихти.
2. Окремо розітріть лопаткою яйце з цукром і додайте в борошно, додайте також ванілін.
3. Швидко замісіть однорідне і пластичнее тісто, оберніть його в харчову плівку і покладіть в холодильник мінімум на півгодини.
4. Розкачайте холодну тісто на злегка посипаною борошном поверхні до товщини 3-4 мм і формочкою виріжте печиво у вигляді яйця.
5. Перенесіть печиво на деко, накритий папером для випічки, на половині печенек зробіть отвори підходящої виїмкою, наприклад, підставою насадки для крему.
6. Випікайте печиво в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці в режимі конвекції близько 10 хвилин. Готовій випічці дайте повністю охолонути.
7. Почніть оформлення з нанесення тонких ліній з розтопленого шоколаду.
8. Покрийте малюнок кондитерської посипкою або подрібненими горішками.
9. Дайте постояти хвилину - і переверніть печиво, щоб прибрати надлишки посипання. Дайте шоколаду полностью затвердеть.
10. На суцільні печеньки нанесіть шар варення, джему або Нутеллою.
11. Накрий начинку прикрашеної верхньою половиною, додайте різнобарвне драже - і ваше красиве пасхальне печиво готове!