Рецепт Пасхальне печиво «яйце» фото

Пасхальне печиво «яйце»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Пісочне тісто
Вагітним і годуючим
На полуденок , На святковий стіл , Пасха
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Нещодавно придбала формочки у вигляді яйця, тому не терпілося спекти дуже смачне і гарне печиво і саме до Великодня. Дивіться, що вийшло. Ділюся, як приготувати великоднє печиво «Яйце»!

Опис приготування:

Це печиво я прикрасила так, як подобається мені: розтопленим шоколадом, різнобарвною кондитерської посипкою і подрібненими горішками. Вибирайте прикраса на свій смак, фантазуйте, а до випічки такої краси обов'язково залучіть діточок, їм сподобається. Печиво зберігається протягом 1 тижні в щільно закритому контейнері при кімнатній температурі.

  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Цукор - 70 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Ванілін - 1 штука (пакетик)
  • Варення - 150 грам (мармелад, джем, Нутелла - для начинки)
  • Шоколад розтоплений - 50 грам (для прикраси)
  • Посипання цукрова - За смаком (подрібнені горішки, драже M& М & APOS; s)
пасхальне печиво
1. У миску для замісу тіста просійте борошно, додайте холодне вершкове масло, нарізане дрібними кубиками. Швидко розітріть руками борошно з маслом до утворення дрібної крихти.
пасхальне печиво
2. Окремо розітріть лопаткою яйце з цукром і додайте в борошно, додайте також ванілін.
пасхальне печиво
3. Швидко замісіть однорідне і пластичнее тісто, оберніть його в харчову плівку і покладіть в холодильник мінімум на півгодини.
пасхальне печиво
4. Розкачайте холодну тісто на злегка посипаною борошном поверхні до товщини 3-4 мм і формочкою виріжте печиво у вигляді яйця.
пасхальне печиво
5. Перенесіть печиво на деко, накритий папером для випічки, на половині печенек зробіть отвори підходящої виїмкою, наприклад, підставою насадки для крему.
пасхальне печиво
6. Випікайте печиво в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці в режимі конвекції близько 10 хвилин. Готовій випічці дайте повністю охолонути.
пасхальне печиво
7. Почніть оформлення з нанесення тонких ліній з розтопленого шоколаду.
пасхальне печиво
8. Покрийте малюнок кондитерської посипкою або подрібненими горішками.
пасхальне печиво
9. Дайте постояти хвилину - і переверніть печиво, щоб прибрати надлишки посипання. Дайте шоколаду полностью затвердеть.
пасхальне печиво
10. На суцільні печеньки нанесіть шар варення, джему або Нутеллою.
пасхальне печиво
11. Накрий начинку прикрашеної верхньою половиною, додайте різнобарвне драже - і ваше красиве пасхальне печиво готове!

Схожі рецепти