Салат «Олів'є» з куркою
(покроковий рецепт з фото)
В оригінальному рецепті цього салату використовувалися рябчики, але вони як були делікатесом, так і залишаються. Тому я розповім, як приготувати салат "олів'є" з куркою: не настільки вишуканий, але смачний!
"олів'є" з куркою в радянській час часто називали "столичним" салатом, але, як правило, так він значився в меню ресторанів і кафе, а домашньому побуті залишався все тієї ж улюбленої "олівьешкой" :).
Такий звичний для всіх салат став вже легендою. Про нього багато говорять, пишуть, згадують історію створення салату, обговорюють його склад і соус, але будемо говорити про звичному, класичному варіанті його приготування з куркою.
- Куряче м'ясо - 500 грам (відварне)
- Картопля відварна - 4 штуки (в мундирі)
- Морква - 2 штуки (відварна)
- Огірки свіжі - 4 штуки
- Горошок консервований - 1 штука (банку)
- Яйця курячі - 4 штуки (відварні)
- Зелень - - За смаком
- Майонез - - За смаком
- Крем - - За смаком
- Сіль, спеції - - За смаком
1. Для приготування салату "олів'є" з куркою нам необхідно відкрити банку горошку. Злийте воду, а сам горошок помістіть в глибоку миску.
4. Свіжий огірок наріжте невеликими кубиками. Якщо у вас перезрілі огірочок, видаліть попередньо насіння і тільки потім наріжте огірок для салату. Великі насіння псують салат.
6. Відварену моркву потрібно очистити і нарізати невеликими кубиками.
8. Всі підготовлені інгредієнти складаємо в миску. Перемішуємо. Додаємо трохи солі і перцю. Перемішуємо.