Салат Олів'є з кальмарами
(покроковий рецепт з фото)
Всім знайомий багатьма улюблений салат Олів'є. Його часто готують по-якими приводами та без. Знайомий смак асоціюється з Новим роком, а прості інгредієнти завжди доступні. Але я запропоную щось нове.
З мого рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати салат Олів'є з кальмарами і креветками. Це для тих, хто не поважає ковбасу. Виходить більш легке блюдо, хоча воно все одно заправляється майонезом. Зате ви отримуєте корисний білок і незвичайний смак. Хороший експеримент для святкового столу.
- Яйце - 3 штуки
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Кальмар - 250 грам
- Креветки - 250 грам
- Горох консервований - 150 грам
- Майонез - 5 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
Відваріть до готовності яйця, картопля і морква.
Остудіть і очистіть все зварені продукти. Яйця, моркву і картоплю наріжте.
Залийте холодною водою креветки. Доведіть їх до кипіння, потім варіть всього 1 хвилину, і відразу відкиньте в друшляк. Потім додайте креветки до решти інгредієнтів.
Тепер зваріть кальмара. Очищену тушку покладіть в кип'ячену воду з сіллю. Готуйте його протягом 1, 5 хвилин. Потім обсушити і наріжте кальмара.
З'єднайте в салатниці всі продукти. Приправити сіллю, і заправте майонезом. Приємною дегустації!