Салат «насолода» з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування салату "насолода" складається з найпростіших продуктів: яєць, курки і грибів. У ньому немає гострих спецій, сирих овочів, тому виходить він дуже м'яким.
Салат «Насолода» з куркою подають в охолодженому вигляді як закуску або друге основне блюдо до обіду або вечері. Насолоджуйтесь смачною і простий у приготуванні їжею!
Смачного!
- Куряче філе - 500 грам
- Гриби - 340 грам
- Сир твердий - 200 грам
- Майонез - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
- Оцет 9% столовий - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Яйця курячі - 2-4 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
Беремо свіже куряче філе, ретельно промиваємо його під холодною проточною водою, сушимо паперовими кухонними рушниками, кладемо на обробну дошку, зачищаємо від плівки, хрящів, розрізаємо його на 2-4 шматочка і кладемо їх в глибоку каструлю. Далі заливаємо м'ясо очищеною водою, так щоб вона була вище його рівня на 5-7 сантиметрів, і ставимо на сильний вогонь. Після закипання зменшуємо його рівень до середнього. Знімаємо з поверхні побульківать рідини сіро-білу піну - згорнувся білок, додаємо в каструлю до смаку сіль, лист лавра, а також чорний перець горошком і варимо філе під прикритою кришкою 20-25 хвилин до повної готовності. Потім, використовуючи столову вилку, перекладаємо його в чисту тарілку і охолоджуємо шматочки птиці до кімнатної температури.
Потім відправляємо в невеликий сотейник курячі яйця. Туди ж вливаємо холодну воду, так щоб вона повністю покрила продукт і була вище його рівня на 3-4 сантиметри. Додаємо в неї по парі столових ложок солі, 9% оцту і після закипання варимо яйця круто 10-11 хвилин на середньому вогні. Коли будуть готові, за допомогою шумівки перекладаємо їх в миску з крижаною водою і даємо можливість повністю охолонути.
Тим часом очищаємо від шкірки ріпчасту цибулю, а у кожного грибочка зрізаємо корінці. Потім овочі промиваємо, сушарка, по черзі викладаємо на обробну дошку і подрібнюємо. Цибулю ріжемо дрібними кубиками розміром до 1 сантиметра або четвертинками або півкільцями товщиною до 4-5 міліметрів. Гриби нарізаємо пластами товщиною в 5 міліметрів і відразу приступаємо до наступного кроку.
Ставимо на середній вогонь сковороду і вливаємо в неї рослинне масло. Через кілька хвилин опускаємо туди ріпчасту цибулю і смажимо його 2-3 хвилини до м'якості, а також легкого нальоту золотистої скоринки. Потім додаємо до нього гриби, приправляем все за смаком сіллю, ретельно перемішуємо продукти дерев'яними кухонними лопаткою і готуємо їх разом протягом 13-15 хвилин до рум'янцю овочів. Після цього знімаємо сковороду з плити і охолоджуємо її вміст до кімнатної температури.
Через деякий час очищаємо від шкаралупи яйця, промиваємо їх, сушарка, відокремлюємо жовтки від білків і розподіляємо їх по окремим мисках. Білосніжну частина шаткуємо на дрібній або середній тертці, а жовтеньку розминаємо їдальнею виделкою в крихту.
Остигнула курку перекладаємо на чисту дошку, новим кухонним ножем ріжемо її невеликими кубиками розміром в 1 сантиметр і перекладаємо їх в чистий посуд. З сиру зрізаємо парафінову корочку і також подрібнюємо його на тертці.
Тепер візуально ділимо всі продукти крім жовтків на 2 рівні частини і викладаємо їх шарами в салатницю, змащуючи кожен майонезом. Спочатку 1/2 частина курячого філе. Потім гриби, обсмажені з цибулею. Слідом йде білок і трохи сиру. Після цього все повторюємо і посипаємо сфорязикний салат розім'ятими жовтками. Далі затягуємо салатницю поліетиленовою харчовою плівкою і ставимо її в холодильник на 2-3 години, щоб блюдо просочилося.