Торт «насолода»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування торта "насолоди" - для любителів легких, повітряних, танули в роті десертів. Такий торт стане справжньою прикрасою Вашого столу!
По суті, даний торт нагадує суфле. Саме тому він виходить дуже ніжним, але при цьому він вимагає певної вправності, щоб шари вийшли рівними і не змішалися. Для приготування торта "насолода" я обожнюю використовувати вишню (більш кислу) і полуницю (вона солодша) - виходить дуже пікантне поєднання.
- Печиво бісквітне - 250 грам
- Крем - 150 грам
- Желатин - 40 грам
- Вишня - 200 грам
- Полуниця - 150 грам
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 1, 5 склянки
- Ванілін - 2 грами
Розчини желатину. Подрібніть печива в блендері, додаємо потім сметану і желатин до печива, розподіляємо по дну форми.
У блендері подрібнюємо полуницю і вишню разом. Жовтки відділяємо від білків і збиваємо з цукром.
Змішуємо ягідну масу зі збитими жовтками, додаємо залишився желатин. Викладаємо масу поверх печива, відправляємо в холодильник, щоб загусло.
Поки перший шар застигає, збиваємо гарненько білки, додаємо до них желатин. Потім цю масу викладаємо поверх першого ягідного шару і даємо загуснути.
Прикрашаємо торт тертим шоколадом і кондитерськими прикрасами.
Також можна перед подачею прикрасити вишнями цукровими.
От і все! Наш торт "насолода" готовий! Даємо постояти йому в холодильнику і подаємо з чаєм до столу. Смачного)
От і все! Наш торт "насолода" готовий! Даємо постояти йому в холодильнику і подаємо з чаєм до столу. Смачного)