Вишневий торт «насолода»
(покроковий рецепт з фото)
Назва тортика говорить сама за себе. Ніжний повітряний сметанний крем з ягодами вишні, на шоколадних коржах, просочених солодким сиропом ... Цей тортик легко можна приготувати вдома, дивіться рецепт!
Щоб тортик був вологим і соковитим, обов'язково просочіть коржі сиропом. Сироп можна зробити самостійно, змішавши кип'ячену воду і цукрову пудру в будь-якій пропорції, або використовувати готові сиропи, вони продаються в супермаркетах.
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Масло rafinirovannoe - 7 Ст. Ложок
- Какао-порошок - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 120 грам
- Борошно пшеничне - 1 Склянка (з гіркою)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вишня - 200 грам
- Крем - 500 грам
- Загущувач вершків - 1 штука (на упаковці вказано, на яку вагу сметани або вершків, беріть на 500 г. Сметани)
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Шматочок шоколаду - 20 грам (для посипання тортика)
Підготуйте продукти для бісквіта. Продукти для крему нехай полежать в холодильнику.
Віночком або міксером змішайте цукор і яйця до збільшення маси в об'ємі. Влийте молоко і масло. Перемішайте.
Введіть просіяне борошно, какао і розпушувач. Перемішайте до однорідного стану.
Тісто виходить некрутим, я б сказала - рідкуватим. Перелийте в чашу мультиварки (попередньо змастіть маслом форму) і випікайте 45 хвилин в режимі "випічка" .
Готовий бісквіт вийміть з каструлі мультиварки і остудіть повністю.
Поки бісквіт остигає, підготуємо продукти для крему: сметана найвищої жирності, яку знайдете (у мене 21%), загущувач вершків (упаковка розрахована на 500 г. Вершків), цукрова пудра і вишні без кісточок.
Сметану збивайте міксером з загустителем вершків, після введіть цукрову пудру. Доведіть масу до утворення щільного крему.
Крем готовий!
Остиглий бісквіт розрізати на два коржі. Кожен просочіть сиропом. На нижній корж викладіть частина крему, зверху - вишні, розрівняйте.
Накрийте другим бісквітом, змастіть кремом боки і верх торта.
Прикрасьте торт на ваш розсуд. У мене шматочок шоколаду з горіхами, я натерла його на тертці великої прямо над тортиком. Із залишків крему я зробила квіточки. Надішліть тортик на 2-3 години в холодильник.