Салат морквяний з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю прості і швидкі в приготуванні салати, на які не потрібно витрачати багато часу і сил. Можна додавати будь-які за смаком продукти. Розповім, як приготувати салат морквяний з сиром.
Вся принадність цього салату полягає в тому, що основну рецептуру можна сміливо міняти. Можна додати м'ясні складові або морепродукти, а також горіхи і гриби. Морква використовую свіжу, тому не потрібно багато часу на підготовку. Можна заправити салат звичайним майонезом, сметаною або зробити заправку на основі йогурту, вершків, ряжанки.
- Морквина - 1 штука
- Зелена цибуля - 0, 5 пучка
- М'ята - 1 штука
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Сіль, чорний і червоний мелений перець - За смаком
- Майонез - 4 Ст. Ложки
- Кріп - 0, 5 пучка
- Сир твердий - 50 грам
1. У салатницю відразу викладаю майонез, додаю дрібку солі, трохи червоного і чорного меленого перцю, а також вливаю ложку лимонного соку.
2. Зелень мою і витираю серветкою, потім нарізаю її дрібно.
3. Перекладаю зелень в салатник, ложкою не просто перемішую, а розтираю суміш, так буде яскравіше аромат і смак.
4. Морквину чищу і мою, потім подрібнюю її на крупній тертці, так само подрібнюю твердий сир, перекладаю все в салатник.
5. Ретельно перемішую салат. Подаю его к столу, прикрашаю зеленню і цибульними кільцями. Смачного!