Морквяний рулет з сиром і зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Дивовижний, сонячний і смачний закусочний рулет з моркви прикрасить ваш святковий стіл, зробить свято яскравим і смачним. Цей корисний рулет готується не так і складно, обов'язково приготуйте!
Хочете дізнатися, як приготувати смачний і корисний морквяний рулет з сиром і зеленню? У цьому рецепті докладно розказано, як з цілком звичайних продуктів можна приготувати це чудове, яскраве і смачна страва. Рулет настільки хороший, що його не соромно подати до святкового столу, ваші гості будуть в захваті, повірте. І ще: якщо ви вичавлюєте з моркви сік, у вас, звичайно ж, залишається макуха. Не викидайте його, а приготуйте ось таку красу і смакоту!
- Морква - 500 грам
- Яйце - 3 штуки
- Сир твердий - 75 грам
- Сир плавлений - 150 грам
- Зелена цибуля - 75 грам
- Зелень кропу, петрушки - 50 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Майонез - 1-1, 5 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Часник - 2-3 зубчиків (за смаком)
Морква очистимо і натремо на дрібній тертці або середньої. Розігріємо сковороду з рослинним і вершковим маслом, згасимо морква до м'якості, намагаючись максимально випарувати рідину, але при цьому не засмажити морква.
Нехай морква остигає, а ми займемося зеленню. Помиємо, обсушити і дрібно її наріжемо.
Викладаємо моркву в миску, додаємо жовтки, сіль, перець і частина зелені. Перемішуємо.
Білки збиваємо до піни і додаємо до моркви. Акуратно перемішуємо.
І акуратно перемішуємо.
Деко застилає пергаментом. Рівним шаром, товщиною не менше 6-7 мм, викладаємо морквяну масу. І запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 15.
Натираємо твердий і плавлений сир на тертці, додаємо до нього залишилася зелень і подрібнений часник, майонез. Перемішуємо.
Готовий морквяний пласт перекладаємо на харчову плівку, акуратно знімаємо пергамент, на якому він випікався. Якщо погано відстає, можна накрити мокрим рушником.
І тепер викладаємо сирну начинку на морквяний пласт рівним шаром.
Звертаємо в щільний рулет за допомогою плівки, загортаємо в неї ж. Відправляємо в холодильник мінімум години на півтора-два.
Готовий рулет нарізаємо і подаємо до столу.