Морквяний салат з сиром і часником
(покроковий рецепт з фото)
Багато з нас віддають перевагу простим салати складним листковим і багатокомпонентним страв. Але ж простий зовсім не означає, що несмачний і прісний. Морквяний салат з сиром і часником варто спробувати!
Головний секрет смачного салату з моркви - це його соковитість. Занадто сухе салат буде прісним, які б ви не додавали інгредієнти. Тому не шкодуйте заправки, особливо якщо вам попалися не надто соковиті плоди моркви. Щоб дізнатися, як приготувати морквяний салат з сиром і часником, вам достатньо вивчити цей рецепт.
- Морква - 1 кілограм
- Сир твердий - 300 грам
- Майонез - 250 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - За смаком
Морква ретельно вимийте і очистіть від шкірки за допомогою гострого ножа (або зніміть шкірку Овочечистка). Натріть моркву на крупній тертці або ж подрібніть в кухонному комбайні зі спеціальною насадкою.
Сир також необхідно натерти на крупній тертці. Ви можете використовувати будь-який сорт напівтвердого або твердого сиру на ваш розсуд.
Перекладіть натерту моркву і сир у велику миску з високими бортиками. Очистіть зубчики часнику від лушпиння, пропустіть їх через прес. Додайте часничок до решти інгредієнтів.
Додайте в миску майонез, сіль за смаком, ретельно все перемішайте. Ви можете замінити майонез на сметану. Поставте миску з салатом в холодильник, дайте йому настоятися близько години.