Салат «мисливський» з капустою на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Домашні заготовки - це відмінний спосіб продовжити сезон овочів на вашому столі. Якщо ви любите займатися консервацією, то пропоную вам на замітку зовсім нескладний рецепт смачного салату.
Я покажу вам, як приготувати салат "мисливський" з капустою на зиму за допомогою мультиварки. Втім, ви завжди можете повторити рецепт і на плиті. Це приголомшливе поєднання яскравих, смачний овочів і пікантного маринаду стане відмінною закускою на кожен день.
- Огірок - 150 грам
- Морква - 150 грам
- Цибулина - 150 грам
- Солодкий перець - 150 грам
- Помідори - 250 грам
- Капуста - 250 грам
- Гострий перець - 1/3-1/2 штуки
- Запашний перець - 4-5 штук (горошком)
- Лавровий лист - 1-3 штук
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Оцет - 1.5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка (повна, з гіркою)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Мелена паприка - 1/2 чайних ложки
1. Овочі вимийте і висушіть. У чашу мультиварки (каструлю) відправте нарізаний скибочками перець і нашатковану капусту.
2. Слідом - цибуля, морква і гострий перець за смаком.
3. Туди ж викладіть нарізані огірки і помідори.
4. Черга спецій: всипте цукор, сіль, додайте рослинне масло, оцет, лавровий лист, запашний перець, паприка.
5. Акуратно перемішайте все і залиште на пару годин. Періодично перемішуйте салатик (приблизно кожні 30-40 хвилин).
6. Тепер потрібно проварити його, включивши програму "гасіння" з 30 хвилин. На плиті після закипання досить 20 хвилин.
7. Поки салатик готується, простерилизуйте баночки. Розкладіть овочі по чистим баночках і закатати. Залиште баночки догори дном в теплі (закутавши в ковдру, наприклад) до повного охолодження. Після приберіть в темне прохолодне місце.