Мисливський салат
(покроковий рецепт з фото)
Мисливський салат - смачна заготівля на зиму з овочів. Заготівля послужить відмінним гарніром до м'ясних страв або як самостійна закуска-салат. Заправляти його не потрібно, в складі вже є масло.
Мисливський салат з овочів - справжня палочка-виручалочка для кожної господині. Готувати його просто, а в консервованому вигляді він довго зберігається. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати цю консервацію на зиму. Так як овочі піддаються недовгою термічній обробці, вони залишаються хрусткими і практично не втрачають текстуру. Можна додати зубчик часнику, він додасть закусці пікантний аромат. Спробуйте цей рецепт, вам обов'язково сподобається.
- Капуста - 2 кілограма (білокачанна)
- Огірок - 1, 4 кілограма
- Cukini - 450 грам
- Перець солодкий - 2 штуки (жовтий)
- Помідори - 900 грам
- Морква - 1 кілограм
- Оцет - 350 мілілітрів
- Рослинна олія - 350 мілілітрів
- Цукор - 1/2 склянки
- Сіль - 100 грам
Капусту наріжте дрібною соломкою.
Огірки, цукіні, перець і половину моркви поріжте кружечками і кубиками.
Іншу моркву натріть на крупній тертці.
Помідори помийте, видаліть у них плодоніжки. Якщо помідори маленькі, їх не потрібно розрізати, якщо великі, поріжте їх великими часточками.
Налийте оцет в каструлю, додайте сіль, цукор, рослинне масло і доведіть до кипіння. Маринад готовий!
Овочі складіть у глибоку каструлю і залийте маринадом, поставте їх гаситися. Овочі повинні проваритися на повільному вогні 20-25 хвилин.
Потім складіть овочі в стерилізовані банки і залийте соком. Накрийте кришками і закатати. Накрийте теплим покривалом і дайте постояти добу.