Салат «мисливський» на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Думаю, що більшість господинь, незважаючи ні на що, роблять самостійно заготовки, я не виключення. Щороку роблю смачний салат за рецептом, як приготувати салат «Мисливський» на зиму.
Кожен сезон роблю закрутки: варення, аджику, різні соуси, соління та салати. Дуже люблю саме цей салат, тому що в ньому багато інгредієнтів. Взимку він відмінно підходить до столу, так як смачний і вітамінний. Подаю такий салат до будь-якого гарніру, а також на святковий стіл. Мої домашні і всі друзі чекають тільки його. Завжди закриваю багато банок, але вже до середини зими нічого вже не залишається.
- Капуста - 1 кілограм
- Цибулина - 1 кілограм
- Морквина - 1 кілограм
- Огірок - 1 кілограм
- Перець салатний - 1 кілограм
- Часник - 10 зубчиків
- Петрушка - 1 пучок
- Соняшникова олія - 1 Склянка
- Сіль - 75 грам
- Цукровий пісок - 1 Склянка
- Оцет - 150 мілілітрів
- Лавровий лист - 5 штук
- Чорний перець горошком - 10 штук
1. Морквину чищу і мою, потім подрібнюю її на крупній тертці і перекладаю в миску.
2. Лук чищу від лушпиння і мою в холодній воді, так при нарізанні ви не будете плакати. Нарізаю цибулю півкільцями.
3. Огірки беру невеликі, щоб шкірка не була гіркою, мою їх і нарізаю тонкими кільцями.
4. Салатний перець мою, кожен розрізаю на 2 частини, вичищаю насіння і нарізаю овоч тонкими смужками.
5. Петрушку мою і нарізаю дрібно, так само чищу часник і нарізаю його невеликими шматочками.
6. Шаткую дрібно капусту. Я беру велику каструлю, щоб зручно було перемішувати, перекладаю в неї все підготовлені овочі, додаю соняшникову олію, лавровий лист, сіль, цукровий пісок і чорний перець горошком, перемішую і залишаю на 60 хвилин.
7. Відправляю овочі на вогонь, готую на слабкому вогні близько 15 хвилин, періодично перемішую, а в самому кінці вливаю оцет.
8. Банки стерилізують, перекладаю в них приготований салат, закочував і залишаю заготовки при кімнатній температурі на 1-2 діб. Після цього перекладаю їх на зберігання в комору.