Салат «мімоза» з сьомгою
(покроковий рецепт з фото)
Лосось - моя улюблена риба, на святкових столах можна зустріти різні страви з сьомги. Закуски і салати. Я рекомендую вам салат "мімоза" з сьомгою. Дуже смачний!
Рецепти салатів"Mimosa" з сьомгою можна зустріти в багатьох кулінарних книгах. Але щоб зробити своє блюдо особливим, я вигадав цікаву, незвичайну розкладку шарів салату. Про що розповім вам далі. А поки деякі нюанси і секрети салату. І, покроковий опис приготування.
Почнемо.
1. Спочатку необхідно зварити овочі, а саме моркву і картоплю. Варяться вони в підсоленій воді, в мундирі, до повної готовності. Як зваряться, дістаньте з каструлі і викладіть на плоску тарілку, так вони швидше охолонуть.
2. Поки варяться овочі, зваріть яйця. Яйця круто варяться десять хвилин. Їх теж необхідно буде остудити. Спочатку потримайте під струменем холодної води, а потім наповніть холодною водою каструлю і нехай остигають.
3. Ріпчасту цибулю почистіть, подрібніть. Щоб з лука пішла гіркота, адже наш салат ніжний на смак, залийте цибулю окропом і потримайте в окропі десять хвилин.
4. Сьомгу наріжте маленькими шматочками.
5. Остигнули овочі очистіть від шкірки. Потім натріть на дрібній тертці. Картопля в одну чашку, морква - в іншу. Кожен інгредієнт повинен бути в окремому посуді, адже ми не змішуємо цей салат, а викладаємо шарами.
6. Чисті яйця. Мартенс відділи Желтков. Білки натріть на крупній тертці, а жовтки - на дрібній.
7. Свіжу зелень, будь-яку на ваш смак, дрібно порубати.
8. Всі інгредієнти підготовлені. Можна починати формувати салат "мімоза" з сьомгою. Я викладаю тонкі шари. Всі інгредієнти візуально розділіть на дві частини. І ось, перший шар - перша частина картоплі.
9. Відразу на картоплю викладається частина зелені.
10. На зелень - лосось. Теж одна частина. Сьомга змащується майонезом.
11. Потім трохи яєчних жовтків.
12. Відразу зверху білки. Білки, до речі, можете викласти всі.
13. На яєчні білки йде морква. Основна частина. Змащується майонезом.
14. Майонез над морквою посипається зеленню, що залишилася.
15. Тепер залишився картопля. Слідкуйте за тим, щоб картопля не скатався в грудочки.
16. Частина, що залишилася сьомга.
17. Морква.
18. Морква змастіть майонезом і посипте яєчним жовтком.
Ось у вас і вийшов гарний салат "мімоза" з сьомгою. Розріжте, і ви побачите, як чудово і апетитно лежать шару! Я люблю цей салат в першу чергу за його вид! Та й на смак він не поступається. Спасибі тій першій господині, яка в семидесятих роки придумала салат "мімоза" .
Смачного вам!
- Картопля - 3 штуки
- Яйця - 4 штуки
- Майонез - 5-6 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Лосось - 100 грам
- Морква - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Свіжа зелень - За смаком
Почнемо.
1. Спочатку необхідно зварити овочі, а саме моркву і картоплю. Варяться вони в підсоленій воді, в мундирі, до повної готовності. Як зваряться, дістаньте з каструлі і викладіть на плоску тарілку, так вони швидше охолонуть.
2. Поки варяться овочі, зваріть яйця. Яйця круто варяться десять хвилин. Їх теж необхідно буде остудити. Спочатку потримайте під струменем холодної води, а потім наповніть холодною водою каструлю і нехай остигають.
3. Ріпчасту цибулю почистіть, подрібніть. Щоб з лука пішла гіркота, адже наш салат ніжний на смак, залийте цибулю окропом і потримайте в окропі десять хвилин.
4. Сьомгу наріжте маленькими шматочками.
5. Остигнули овочі очистіть від шкірки. Потім натріть на дрібній тертці. Картопля в одну чашку, морква - в іншу. Кожен інгредієнт повинен бути в окремому посуді, адже ми не змішуємо цей салат, а викладаємо шарами.
6. Чисті яйця. Мартенс відділи Желтков. Білки натріть на крупній тертці, а жовтки - на дрібній.
7. Свіжу зелень, будь-яку на ваш смак, дрібно порубати.
8. Всі інгредієнти підготовлені. Можна починати формувати салат "мімоза" з сьомгою. Я викладаю тонкі шари. Всі інгредієнти візуально розділіть на дві частини. І ось, перший шар - перша частина картоплі.
9. Відразу на картоплю викладається частина зелені.
10. На зелень - лосось. Теж одна частина. Сьомга змащується майонезом.
11. Потім трохи яєчних жовтків.
12. Відразу зверху білки. Білки, до речі, можете викласти всі.
13. На яєчні білки йде морква. Основна частина. Змащується майонезом.
14. Майонез над морквою посипається зеленню, що залишилася.
15. Тепер залишився картопля. Слідкуйте за тим, щоб картопля не скатався в грудочки.
16. Частина, що залишилася сьомга.
17. Морква.
18. Морква змастіть майонезом і посипте яєчним жовтком.
Ось у вас і вийшов гарний салат "мімоза" з сьомгою. Розріжте, і ви побачите, як чудово і апетитно лежать шару! Я люблю цей салат в першу чергу за його вид! Та й на смак він не поступається. Спасибі тій першій господині, яка в семидесятих роки придумала салат "мімоза" .
Смачного вам!