Салат «мімоза» з консервою і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Салат "мімоза" з консервою і рисом - альтернатива традиційному салату з картоплею. З таким рецептом салат відкриється для вас по-новому. Спробуйте таку варіацію "мімоза" і ви не пошкодуєте.
Жоден святковий стіл не обходиться без улюбленої "мімози" . Ніжний, смачний, повітряний листковий салат, який не залишить байдужим ні дорослих, ні дітей. У всесвітній мережі величезна кількість варіацій рецепта "мімози", але мій рецепт мені подобається більше всіх, спробуйте і ви!
- Мал - 160 грам
- Яблуко зелене - 2 штуки
- Баночка консервованої риби - 1 штука
- Курине яйце - 5 штук
- Морква - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Твердий сир - 200 грам
- Майонез - 200 грам
1
Промийте рис до тих пір, поки вода не буде прозорою. Залийте водою в співвідношенні 1 частина рису на дві частини води і відваріть. Готовий рис відкиньте на друшляк.
2
Відваріть круто яйця, чистий, відокремте жовтки від білків. Наріжте дрібно білки, а жовтки натріть на дрібній тертці.
3
Очистіть яблука, натріть на крупній тертці і збризніть соком лимона, щоб уникнути потемніння яблука.
4
Очистіть, наріжте дрібно цибулю і змішайте з рисом. Натріть окремо моркву і рис.
5
Відкрийте консерви і злийте зайве масло. Подрібніть рибку. Я це роблю прям в консервній банці за допомогою вилки.
6
Зберіть салат. На блюдо першим шаром викладіть рис з цибулею, товщиною в 1 см і змастіть майонезом. Наступним шаром йде рибка, яка також змащується майонезом.
7
На рибку викладіть білок і майонез. Потім четвертий шар - яблука і тертий сир, змастіть майонезом. Далі шари повторюються в тій же послідовності. Шари в салаті повторіть, принаймні, двічі.
8
Зверху салат прикрасьте тертим жовтком. Готовий салат помістіть в холодильник на кілька годин, а в ідеалі - на ніч.
9
Пригощайтеся!