Салат «мімоза» з консервою
(покроковий рецепт з фото)
Найчастіше салат "мімоза" робиться з тунцем. Але давайте поекспериментуємо і використовуємо інші консерви. На ваш смак. Звичайно, рибні, адже салат "мімоза" - це принципово рибний салат. Приступимо.
По суті, консервна риба готується приблизно однаково. Єдине, обов'язково візьміть філе риби. Бувають консерви з кістками, нам в ніжний і м'який салат "мімоза" з консервами це абсолютно ні до чого. Ті ж інгредієнти, традиціям змінювати не будемо. Приготування дуже просте! Раджу робити цей приголомшливий салат не тільки в зимові свята, як вже давно повелося в народі. Наприклад, влітку, коли від спеки не хочеться їсти нічого жирного, легкий салат "мімоза" дуже виручить. Приступимо до приготування.
1. Для початку викладіть картоплю і моркву в одну каструлю, поставте варитися до повної готовності. Краще варити в мундирі.
2. Поруч поставте каструлю поменше і варіть в ній яйця до стану в круту.
3. Ріпчасту цибулю почистіть. Порубати дрібно і покладіть в чашку.
4. Консерви відкрийте, рибу дістаньте на тарілку, пам'ятайте виделкою. Потрібно отримати кілька маленьких шматочків.
5. Тепер варені овочі і яйця необхідно остудити. Яйця пропустіть через струмінь холодної води, так вони будуть краще чиститься і швидше охолонуть.
6. Остигнули овочі почистіть. Натріть і картопля і морква на дрібній тертці, викладіть в різні чашки.
7. Яйця чисті. Жовтки відокремте від білків. Натріть жовтки на дрібній тертці, білки - на крупній. Розкладіть так само за різними чашкам.
8. Раджу для подрібнення всіх інгредієнтів не використовувати блендера і міксера. Інакше ви отримаєте просто кашу. А для салату "мімоза" необхідні розсипчасті інгредієнти.
9. Приготуйте салатницю. Салат будемо викладати шарами, розділяючи їх однією-двома ложками майонезу.
10. Перший шар - картопля. Акуратно викладіть, щоб не було грудок. Покрийте майонезом.
11. Другий - консервована риба. На рибу відразу викладаємо третій шар, майонезу не треба.
12. Третій - ріпчаста цибуля. А ось ріпчаста цибуля цілком можете покрити майонезом.
13. Четвертий шар - морква. Теж простежте за тим, щоб не було грудочок. Майонез.
14. Тепер білки. Білки змащуємо майонезом. Більше майонез нам не знадобиться.
15. Рівномірно розсипаємо жовтки поверх всього салату. Завдяки жовтків, які акуратно і пишно покривають салат, він і отримав свою назву "мімоза" .
Прикрасьте готовий салат вашої улюбленої зеленню. Я "обрамляють" салат рубаним зеленою цибулею і кладу наверх часточку помідора. Ви теж можете пофантазувати. Це дуже захоплююче!
От і все. Салат "мімоза" з консервами готується просто! виходить смачним. Смачного!
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Яйця - 4 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Майонез - 5-6 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Консервована риба - 200 грам
1. Для початку викладіть картоплю і моркву в одну каструлю, поставте варитися до повної готовності. Краще варити в мундирі.
2. Поруч поставте каструлю поменше і варіть в ній яйця до стану в круту.
3. Ріпчасту цибулю почистіть. Порубати дрібно і покладіть в чашку.
4. Консерви відкрийте, рибу дістаньте на тарілку, пам'ятайте виделкою. Потрібно отримати кілька маленьких шматочків.
5. Тепер варені овочі і яйця необхідно остудити. Яйця пропустіть через струмінь холодної води, так вони будуть краще чиститься і швидше охолонуть.
6. Остигнули овочі почистіть. Натріть і картопля і морква на дрібній тертці, викладіть в різні чашки.
7. Яйця чисті. Жовтки відокремте від білків. Натріть жовтки на дрібній тертці, білки - на крупній. Розкладіть так само за різними чашкам.
8. Раджу для подрібнення всіх інгредієнтів не використовувати блендера і міксера. Інакше ви отримаєте просто кашу. А для салату "мімоза" необхідні розсипчасті інгредієнти.
9. Приготуйте салатницю. Салат будемо викладати шарами, розділяючи їх однією-двома ложками майонезу.
10. Перший шар - картопля. Акуратно викладіть, щоб не було грудок. Покрийте майонезом.
11. Другий - консервована риба. На рибу відразу викладаємо третій шар, майонезу не треба.
12. Третій - ріпчаста цибуля. А ось ріпчаста цибуля цілком можете покрити майонезом.
13. Четвертий шар - морква. Теж простежте за тим, щоб не було грудочок. Майонез.
14. Тепер білки. Білки змащуємо майонезом. Більше майонез нам не знадобиться.
15. Рівномірно розсипаємо жовтки поверх всього салату. Завдяки жовтків, які акуратно і пишно покривають салат, він і отримав свою назву "мімоза" .
Прикрасьте готовий салат вашої улюбленої зеленню. Я "обрамляють" салат рубаним зеленою цибулею і кладу наверх часточку помідора. Ви теж можете пофантазувати. Це дуже захоплююче!
От і все. Салат "мімоза" з консервами готується просто! виходить смачним. Смачного!