Салат «лисиця»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 15 хв.
Хочете приготувати не тільки смачний, але і оригінальний салатик? Тоді пропоную вашій увазі цікавий і зовсім не складний салат"Лисичка" .
Опис приготування:
Гарно оформлений салат"Лисичка" стане прикрасою будь-якого святкового столу. Спробуйте приготувати таку страву і ви точно здивуєте всіх близьких і гостей.
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Оселедець - 1 штука
- Гриби - 200 грам
- Маслини без кісточки - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Майонез - 150-200 грам
1. Рецепт приготування салату Лисичка слід почати з підготовки овочів. Картоплю і моркву вимити, поставити варити. Яйця також залити холодною водою і відправити варитися. Тим часом можна очистити і нарізати дрібними кубиками цибулину.
2. На сковороду налити трохи рослинного масла і добре розігріти. Відправити туди цибулю і обсмажити до золотистого кольору. Тим часом вимити і нарізати гриби.
3. До цибулі додати гриби і смажити до готовності, періодично помішуючи.
4. Готові овочі остудити. Картоплю очистити і натерти на середній терці.
5. Морква очистити і також натерти на тертці.
6. Оселедець почистити, розібрати і відокремити від кісток. Філе нарізати невеликими кубиками.
7. На дно плоскої тарілки викласти нарізану оселедець.
8. Додати трохи майонезу. Зверху викласти смажені гриби з цибулею (тим, хто не любить гриби, можна просто обмежитися цибулею).
9. Наступним шаром викласти картоплю, щільно притискаючи його ложкою.
10. Частина картоплі слід викласти на краю тарілки, формуючи вуха і хвіст майбутньої лисички.
11. Добре промазати цей шар майонезом, захопивши боки. Зверху викласти терту моркву.
12. Яйця почистити, відокремити білки від жовтків (вони не знадобляться). Білки натерти на дрібній тертці. Маслини просушити і подрібнити.
13. За допомогою білків і маслин зробити мордочку лисиці.
14. Також нарізаними маслинами викласти хвіст. Салат Лисичка в домашніх умовах готовий. Перед подачею на стіл його краще поставити в холодильник мінімум на 1 час, щоб дати йому просочитися.