Салат «Кукушкино гніздо»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Салат «Кукушкино гніздо» - це справжнісіньке творче блюдо. Саме тому при його приготуванні можливо (або навіть необхідно) проявити власний художній талант і незвичайне терпіння.
Опис приготування:
При оригінальній подачі цей дуже ситний і смачний салат надзвичайно прикрасить ваш святковий стіл.
- Картопля - 3 штуки
- Яйця - 4 штуки
- Курка - 200 грам
- Майонез - 200 мілілітрів
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - За смаком
- Шинка - 50 грам
- Печериці - 200 грам
- Плавлений сир - 100 грам
- Салат-латук - За смаком
- Кріп - За смаком
Картопля очищаємо від шкірки і нарізаємо смужками, як для картоплі фрі.
Обсмажуємо картоплю на сковороді з рослинним маслом. Робимо це на сильному вогні. Чи не перемішуємо до тих пір, поки картопля не покриється рум'яною скоринкою. Потім перевертаємо картоплю і підсмажуємо його вже з іншого боку до такої ж скоринки.
М'ясо курки варимо.
Варене м'ясо курки відокремлюємо від кісток і дрібно нарізаємо, буквально розбираючи його на волокна. Шинку нарізаємо тонкою соломкою, а печериці - невеликими шматочками.
Яйця варимо круто. Білки відділяємо від жовтків, натираємо їх на крупній тертці.
Готуємо «пташині яйця». Яєчні жовтки і сир натираємо на крупній тертці. Зелень дрібно нарізаємо, а часник пропускаємо через чеснокодавку. Всі ці компоненти з'єднуємо в одному посуді, додаємо туди трохи майонезу для в'язкості, гарненько перемішуємо. Ліпимо «пташині яйця» з отриманої суміші.
В окремій тарілці змішуємо м'ясо курки, шинку, гриби і яєчний білок. Додаємо майонез, перемішуємо.
На дно святкової страви викладаємо листя салату.
Далі кладемо отриману м'ясну масу, надаємо їй форму гнізда.
Зверху викладаємо смажену картоплю, який допоможе імітувати вид пташиного гнізда. Ну, а «пташині яйця» кладемо вже в це гніздо.