Рецепт Салат «Їжачок» з корейською морквою фото

Салат «Їжачок» з корейською морквою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Морква
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Рецепти для схуднення
На вечерю , Для дітей , На святковий стіл , Від 5 років
Салати
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Оригінальна подача листкового салату, яка підійде навіть для дитячого свята. Пропоную приготувати салат"Їжачок" з корейською морквою. Швидко, просто і дуже смачно!

Опис приготування:

Салат"Їжачок" дуже приваблює своїм виглядом. А ось інгредієнти для начинки можна міняти, головне гармонійно поєднувати їх між собою. В даному рецепті пропоную варіант з курячою грудкою, грибами, сиром і яйцями. Морква по-корейськи додасть пікантність і оригінальний, апетитний вигляд. Куряче філе будемо обсмажувати, але за бажанням можна запекти його в духовці або просто відварити в підсоленій воді. Незважаючи на те, що інгредієнтів багато, готується салат дуже просто і без особливого клопоту.

  • Куряче філе - 200 грам
  • Яйце - 2 грами (варене)
  • Гриби - 150 грам (будь-які)
  • Цибуля - 1 штука
  • Сир - 70 грам
  • Морква по-корейськи - 200 грам
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Майонез - 5 Ст. Ложок
  • Сік лимона - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
салат
Підготуйте всі інгредієнти.
салат
Куряче філе натріть сіллю і спеціями, збризніть соком лимона і залиште маринуватися на 15-20 хвилин.
салат
Обсмажте філе на сковороді на середньому вогні з двох сторін. Спочатку обсмажте одну сторону, потім накрийте сковороду кришкою і обсмажте другу до рум'яної скоринки.
салат
Цибуля наріжте кубиками і обсмажте на вершковому маслі до м'якості, потім додайте гриби і обсмажте всі разом до випаровування рідини. В кінці додайте трохи солі за смаком.
салат
Сир натріть на дрібній тертці.
салат
Яйця відварити і натріть на крупній тертці.
салат
Тепер, коли всі інгредієнти готові, приступаємо до формування салату. Куряче філе наріжте невеликими кубиками і викладіть на блюдо у формі їжачка.
салат
Зверху розподіліть обсмажені гриби з цибулею, змастіть злегка майонезом і викладіть наступний шар - тертий сир.
салат
Змастіть сир майонезом і викладіть шар з варених яєць.
салат
Зробіть зверху сітку з майонезу, акуратно розподіліть його, надавши салату остаточну форму. Якщо морква довга, наріжте її і викладіть зверху, залишаючи частину салату вільної - це буде мордочка їжачка.
салат
Завершіть оформлення очками і носиком. Очки і носик можна зробити з горошин перцю, маслин або ягід.
салат
Салат"Їжачок" з корейською морквою готовий. Смачного!

Схожі рецепти