Салат «Їжачок» з корейською морквою
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальна подача листкового салату, яка підійде навіть для дитячого свята. Пропоную приготувати салат "їжачок" з корейською морквою. Швидко, просто і дуже смачно!
Салат "їжачок" дуже приваблює своїм виглядом. А ось інгредієнти для начинки можна міняти, головне гармонійно поєднувати їх між собою. В даному рецепті пропоную варіант з курячою грудкою, грибами, сиром і яйцями. Морква по-корейськи додасть пікантність і оригінальний, апетитний вигляд. Куряче філе будемо обсмажувати, але за бажанням можна запекти його в духовці або просто відварити в підсоленій воді. Незважаючи на те, що інгредієнтів багато, готується салат дуже просто і без особливого клопоту.
- Куряче філе - 200 грам
- Яйце - 2 грами (варене)
- Гриби - 150 грам (будь-які)
- Цибуля - 1 штука
- Сир - 70 грам
- Морква по-корейськи - 200 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Майонез - 5 Ст. Ложок
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Куряче філе натріть сіллю і спеціями, збризніть соком лимона і залиште маринуватися на 15-20 хвилин.
Обсмажте філе на сковороді на середньому вогні з двох сторін. Спочатку обсмажте одну сторону, потім накрийте сковороду кришкою і обсмажте другу до рум'яної скоринки.
Цибуля наріжте кубиками і обсмажте на вершковому маслі до м'якості, потім додайте гриби і обсмажте всі разом до випаровування рідини. В кінці додайте трохи солі за смаком.
Сир натріть на дрібній тертці.
Яйця відварити і натріть на крупній тертці.
Тепер, коли всі інгредієнти готові, приступаємо до формування салату. Куряче філе наріжте невеликими кубиками і викладіть на блюдо у формі їжачка.
Зверху розподіліть обсмажені гриби з цибулею, змастіть злегка майонезом і викладіть наступний шар - тертий сир.
Змастіть сир майонезом і викладіть шар з варених яєць.
Зробіть зверху сітку з майонезу, акуратно розподіліть його, надавши салату остаточну форму. Якщо морква довга, наріжте її і викладіть зверху, залишаючи частину салату вільної - це буде мордочка їжачка.
Завершіть оформлення очками і носиком. Очки і носик можна зробити з горошин перцю, маслин або ягід.
Салат "їжачок" з корейською морквою готовий. Смачного!