Салат до горілки
(покроковий рецепт з фото)
Дослідним шляхом мною встановлено, що чоловікам під горілочку дуже подобається закушувати салатом "оселедець під шубою", але доводиться і експериментувати, додаючи, наприклад, желе.
Кількість порцій: 8
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 3 штуки
- Оселедець солоний - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Буряк середня - 1 штука
- Яйця курячі - 3 штуки
- Желатин - 8 грам
- Майонез - 350 грам
- Вода - 100 мілілітрів (желе)
- Желе - 30 грам (желе)
- Желатин - 8 грам (желе)
- Майонез - 350 грам (желе)
Буряк, картопля, морквину і яйця потрібно заздалегідь відварити і остудити. Нам ще знадобиться цибуля (ріпчаста). А в желе я ще додаю желе з червоної смородини (незвично, але дуже смачно! ).
Оселедець необхідно очистити, видаліть у неї всі нутрощі, а також голову і хвіст. Обробити рибу таким чином, щоб в результаті у вас вийшло 2 шматка філе. Ретельно видалите всі дрібні кістки. Потім наріжте філе невеликими кубиками.
Відварену в мундирі картопля необхідно очистити і нарізати невеликими кубиками (5-7 мм.).
Варену буряк очищаємо і трьом на крупній тертці.
Варену моркву також натремо на тертці або наріжемо маленькими кубиками.
Яйця (варені) теж натремо на крупній тертці.
Цибулю дрібно нарізаємо і обшпарюємо окропом. Таким чином ми позбавляємося від гіркоти і різкого запаху, проте свій хрест цибулька не втратить.
Желатин (листи) замочуємо в холодній воді, 10 хвилин буде достатньо. Закип'ятіть воду з додаванням 2 чайних ложок желе (червоної смородини). Листи желатину віджимаємо і перекладаємо в воду зі смородиновим желе. Перемішуємо до повного розчинення, потім залишаємо охолонути (до температури парного молока), після чого додаємо майонез і замішуємо до однорідності.
В окремих ємностях інгредієнти змішуємо з масою з желе і майонезу. Викладаємо в силіконову формочку шарами. Першою кладемо буряк.
Наступним шаром йдуть яйця.
Третім - морква.
Четвертим - картопля і цибуля.
Останньою викладаємо оселедець. Накриваємо форму харчовою плівкою, переставляє салат в холодильник годин на 6 (а краще - на ніч).
Як тільки желе застигне, можемо накривати силіконову форму плоскою тарілкою і перевертати салат догори дном. Обережно знімаємо формочку, щоб не пошкодити форму салату.