Рецепт Салат до горілки фото

Салат до горілки
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Оселедець
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Салати

Дослідним шляхом мною встановлено, що чоловікам під горілочку дуже подобається закушувати салатом "оселедець під шубою", але доводиться і експериментувати, додаючи, наприклад, желе.

Кількість порцій: 8
  • Картопля - 3 штуки
  • Морква - 3 штуки
  • Оселедець солоний - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
  • Буряк середня - 1 штука
  • Яйця курячі - 3 штуки
  • Желатин - 8 грам
  • Майонез - 350 грам
  • Вода - 100 мілілітрів (желе)
  • Желе - 30 грам (желе)
  • Желатин - 8 грам (желе)
  • Майонез - 350 грам (желе)
салат до горілки - фото крок 1
Буряк, картопля, морквину і яйця потрібно заздалегідь відварити і остудити. Нам ще знадобиться цибуля (ріпчаста). А в желе я ще додаю желе з червоної смородини (незвично, але дуже смачно! ).
салат до горілки - фото крок 2
Оселедець необхідно очистити, видаліть у неї всі нутрощі, а також голову і хвіст. Обробити рибу таким чином, щоб в результаті у вас вийшло 2 шматка філе. Ретельно видалите всі дрібні кістки. Потім наріжте філе невеликими кубиками.
салат до горілки - фото крок 3
Відварену в мундирі картопля необхідно очистити і нарізати невеликими кубиками (5-7 мм.).
салат до горілки - фото крок 4
Варену буряк очищаємо і трьом на крупній тертці.
салат до горілки - фото крок 5
Варену моркву також натремо на тертці або наріжемо маленькими кубиками.
салат до горілки - фото крок 6
Яйця (варені) теж натремо на крупній тертці.
салат до горілки - фото крок 7
Цибулю дрібно нарізаємо і обшпарюємо окропом. Таким чином ми позбавляємося від гіркоти і різкого запаху, проте свій хрест цибулька не втратить.
салат до горілки - фото крок 8
Желатин (листи) замочуємо в холодній воді, 10 хвилин буде достатньо. Закип'ятіть воду з додаванням 2 чайних ложок желе (червоної смородини). Листи желатину віджимаємо і перекладаємо в воду зі смородиновим желе. Перемішуємо до повного розчинення, потім залишаємо охолонути (до температури парного молока), після чого додаємо майонез і замішуємо до однорідності.
салат до горілки - фото крок 9
В окремих ємностях інгредієнти змішуємо з масою з желе і майонезу. Викладаємо в силіконову формочку шарами. Першою кладемо буряк.
салат до горілки - фото крок 10
Наступним шаром йдуть яйця.
салат до горілки - фото крок 11
Третім - морква.
салат до горілки - фото крок 12
Четвертим - картопля і цибуля.
салат до горілки - фото крок 13
Останньою викладаємо оселедець. Накриваємо форму харчовою плівкою, переставляє салат в холодильник годин на 6 (а краще - на ніч).
салат до горілки - фото крок 14
Як тільки желе застигне, можемо накривати силіконову форму плоскою тарілкою і перевертати салат догори дном. Обережно знімаємо формочку, щоб не пошкодити форму салату.

Схожі рецепти