Рецепт Салат до горілки фото

Салат до горілки
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Оселедець
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Салати
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Дослідним шляхом мною встановлено, що чоловікам під горілочку дуже подобається закушувати салатом"Оселедець під шубою" , але доводиться і експериментувати, додаючи, наприклад, желе.

Кількість порцій: 8
  • Картопля - 3 штуки
  • Морква - 3 штуки
  • Оселедець солоний - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
  • Буряк середня - 1 штука
  • Яйця курячі - 3 штуки
  • Желатин - 8 грам
  • Майонез - 350 грам
  • Вода - 100 мілілітрів (желе)
  • Желе - 30 грам (желе)
  • Желатин - 8 грам (желе)
  • Майонез - 350 грам (желе)
салат до горілки - фото крок 1
Буряк, картопля, морквину і яйця потрібно заздалегідь відварити і остудити. Нам ще знадобиться цибуля (ріпчаста). А в желе я ще додаю желе з червоної смородини (незвично, але дуже смачно! ).
салат до горілки - фото крок 2
Оселедець необхідно очистити, видаліть у неї всі нутрощі, а також голову і хвіст. Обробити рибу таким чином, щоб в результаті у вас вийшло 2 шматка філе. Ретельно видалите всі дрібні кістки. Потім наріжте філе невеликими кубиками.
салат до горілки - фото крок 3
Відварену в мундирі картопля необхідно очистити і нарізати невеликими кубиками (5-7 мм.).
салат до горілки - фото крок 4
Варену буряк очищаємо і трьом на крупній тертці.
салат до горілки - фото крок 5
Варену моркву також натремо на тертці або наріжемо маленькими кубиками.
салат до горілки - фото крок 6
Яйця (варені) теж натремо на крупній тертці.
салат до горілки - фото крок 7
Цибулю дрібно нарізаємо і обшпарюємо окропом. Таким чином ми позбавляємося від гіркоти і різкого запаху, проте свій хрест цибулька не втратить.
салат до горілки - фото крок 8
Желатин (листи) замочуємо в холодній воді, 10 хвилин буде достатньо. Закип'ятіть воду з додаванням 2 чайних ложок желе (червоної смородини). Листи желатину віджимаємо і перекладаємо в воду зі смородиновим желе. Перемішуємо до повного розчинення, потім залишаємо охолонути (до температури парного молока), після чого додаємо майонез і замішуємо до однорідності.
салат до горілки - фото крок 9
В окремих ємностях інгредієнти змішуємо з масою з желе і майонезу. Викладаємо в силіконову формочку шарами. Першою кладемо буряк.
салат до горілки - фото крок 10
Наступним шаром йдуть яйця.
салат до горілки - фото крок 11
Третім - морква.
салат до горілки - фото крок 12
Четвертим - картопля і цибуля.
салат до горілки - фото крок 13
Останньою викладаємо оселедець. Накриваємо форму харчовою плівкою, переставляє салат в холодильник годин на 6 (а краще - на ніч).
салат до горілки - фото крок 14
Як тільки желе застигне, можемо накривати силіконову форму плоскою тарілкою і перевертати салат догори дном. Обережно знімаємо формочку, щоб не пошкодити форму салату.

Схожі рецепти