Рецепт Салат «Цезар» з курячою грудкою фото

Салат «Цезар» з курячою грудкою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти, Птах, Курка, Куряча грудка
Дієтичне харчування, ПП рецепти
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Романтична вечеря, Святковий обід
Салати, Салат Цезар

Більшість вважає, що куряча грудка занадто суха, щоб додавати її в "цезар" . А я - навпаки. Хочу розповісти, як приготувати салат "цезар" з курячою грудкою - це дуже смачно!

Щоб там не говорив вельмишановний голий кухар, а мені все-таки грудка миліше стегенця - нехай він і м'якше, і ніжніше, але жиру в ньому на мене так забагато. Та й якість продаються у нас стегенець залишає бажати кращого - як уявиш собі курку, яка розсікала на таких ножіщах, страшно стає! З такою зустрінешся в темному провулку - мало не здасться.

Ну, а якщо відставити жарти в сторону, то грудка - все-таки продукт дієтичний. І для "цезаря" підходить чудово - головне, правильно її посмажити. Тобто, розжарити сковороду і масло рівно до тієї міри, щоб м'ясо зчепилося скоринкою, яка закриє всередині сік, але при цьому не підгоріло. Взагалі-то, нічого в цьому немає особливо складного - справа тренування.

Впевнена, якщо вам сподобається мій рецепт приготування салату "цезар" з курячою грудкою, то правильно посмажити її ви зумієте!

  • Куряча грудка - 1 штука
  • Салат листовий - 100 грам
  • Пармезан - 50 грам
  • Кнопка - 0, 5 штуки
  • Масло оливкове - 2/3 склянки
  • Яйця - 2 штуки
  • Гірчиця солодка - 1 Чайна ложка
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
салат
Курячі грудки відокремити від кістки. Злегка відбити. Натерти сіллю і перцем. Прибрати в холодильник на півгодини.
салат
Батон звільнити від скоринки. Нарвати або нарізати м'якуш, викласти на деко, сбризнутьолією, присипати сіллю і запекти до золотистого кольору.
салат
Добре розігріти скоовроду з маслом і швидко обсмажити грудку з двох сторін до золотистого кольору. Висока температура потрібна, щоб "закрити" вологу всередині м'яса - саме так вона вийде не сухий, а соковитою.
салат
Натерти пармезан.
салат
Видавити сік з лимона.
салат
Яйця на 1 хвилину опустити в окріп. Вийняти і остудити.
салат
Часточку часнику очистити і розтерти з сіллю і перцем. Додати гірчицю, лимонний сік і яйця, ретельно збити. Поступово, буквально по краплині, ввести оливкова олія. Збивати не припиняти до тих пір, поки соус не придбає однорідність і консистенцію рідкої сметани.
салат
Листя салату вимити, обсушити, нарвати руками. Полити соусом і обережно перемішати.
салат
Зверху викласти шматочки курінйо грудки (порізати її скибочками поперек волокон) і крутон. Полити залишками соусу, посипати пармезаном і перемішати ще раз. Подати на стіл негайно! :)

Схожі рецепти