Рецепт Салат «Цезар» з курячою грудкою фото

Салат «Цезар» з курячою грудкою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти , Птах , Курка , Куряча грудка
Дієтичне харчування , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Романтична вечеря , Святковий обід
Салати , Салат Цезар
Кількість порцій: 3
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Більшість вважає, що куряча грудка занадто суха, щоб додавати її в"Цезар" . А я - навпаки. Хочу розповісти, як приготувати салат"Цезар" з курячою грудкою - це дуже смачно!

Опис приготування:

Щоб там не говорив вельмишановний голий кухар, а мені все-таки грудка миліше стегенця - нехай він і м'якше, і ніжніше, але жиру в ньому на мене так забагато. Та й якість продаються у нас стегенець залишає бажати кращого - як уявиш собі курку, яка розсікала на таких ножіщах, страшно стає! З такою зустрінешся в темному провулку - мало не здасться.

Ну, а якщо відставити жарти в сторону, то грудка - все-таки продукт дієтичний. І для"Цезаря" підходить чудово - головне, правильно її посмажити. Тобто, розжарити сковороду і масло рівно до тієї міри, щоб м'ясо зчепилося скоринкою, яка закриє всередині сік, але при цьому не підгоріло. Взагалі-то, нічого в цьому немає особливо складного - справа тренування.

Впевнена, якщо вам сподобається мій рецепт приготування салату"Цезар" з курячою грудкою, то правильно посмажити її ви зумієте!

  • Куряча грудка - 1 штука
  • Салат листовий - 100 грам
  • Пармезан - 50 грам
  • Кнопка - 0, 5 штуки
  • Масло оливкове - 2/3 склянки
  • Яйця - 2 штуки
  • Гірчиця солодка - 1 Чайна ложка
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
салат
Курячі грудки відокремити від кістки. Злегка відбити. Натерти сіллю і перцем. Прибрати в холодильник на півгодини.
салат
Батон звільнити від скоринки. Нарвати або нарізати м'якуш, викласти на деко, сбризнутьолією, присипати сіллю і запекти до золотистого кольору.
салат
Добре розігріти скоовроду з маслом і швидко обсмажити грудку з двох сторін до золотистого кольору. Висока температура потрібна, щоб"закрити" вологу всередині м'яса - саме так вона вийде не сухий, а соковитою.
салат
Натерти пармезан.
салат
Видавити сік з лимона.
салат
Яйця на 1 хвилину опустити в окріп. Вийняти і остудити.
салат
Часточку часнику очистити і розтерти з сіллю і перцем. Додати гірчицю, лимонний сік і яйця, ретельно збити. Поступово, буквально по краплині, ввести оливкова олія. Збивати не припиняти до тих пір, поки соус не придбає однорідність і консистенцію рідкої сметани.
салат
Листя салату вимити, обсушити, нарвати руками. Полити соусом і обережно перемішати.
салат
Зверху викласти шматочки курінйо грудки (порізати її скибочками поперек волокон) і крутон. Полити залишками соусу, посипати пармезаном і перемішати ще раз. Подати на стіл негайно! :)

Схожі рецепти