Літній салат з курячою грудкою і виноградом
(покроковий рецепт з фото)
Люблю пробувати все нове, використовувати малознайомі продукти і змішувати різні смаки. Розповім про один моєму вдалому експерименті - як приготувати літній салат з курячою грудкою і виноградом.
Такий салатик дуже хороший для святкового столу. Він ситний, завдяки курці, але разом з тим цікавий і оригінальний. Виноград варто вибирати без кісточок, тому як неприємно потім діставати їх під час страви, а авокадо - обов'язково стиглий. Для заправки використовую суміш сметани, майонезу і лимонного соку, при бажанні майонез можна зовсім виключити.
- Куряча грудка - 1 штука
- Виноград без кісточок - 1 Склянка
- Селера - 1 штука (стебло)
- Зелена цибуля - 1/2 пучка
- Грецькі горіхи - 0, 5 склянки
- Авокадо - 1 штука
- Сіль і перець - За смаком
- Майонез - 1/2 склянки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
1. Грудку відварюю цілком, потім перекладаю на тарілку і остуджують. Охолоджене м'ясо руками розбираю на волокна.
2. Мою і дрібно нарізаю селера, виноград мою, обриваю з гілочки і кожну ягоду розрізаю на половинки.
3. Зелену цибулю мою і нарізаю дрібно.
4. Волоські горіхи у мене вже очищені, рублю їх ножем або подрібнюю в блендері (можна побити їх качалкою).
5. Авокадо важливо вибирати стиглий, інакше відчуєте тяжкість і навіть можна отруїтися. Мою його і зрізаю шкірку, розрізаю на 2 частини і видаляю кісточку, потім нарізаю шматочками.
6. У миску кладу всі підготовлені інгредієнти, додаю за смаком сіль і мелений чорний перець.
7. В окремій мисці змішую майонез, сметану і лимонний сік, заправляю приготовленої сумішшю салат, подаю его к столу.