Салат «ананас»
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний листковий салат, який підійде для будь-якого святкового столу. Яскравий, апетитний і дуже смачний, він безсумнівно матиме успіх. Спробуйте!
Приготувати салат "ананас" можна досить швидко, потрібно всього лише підготувати всі інгредієнти заздалегідь. Дуже простий, але тим не менш, красивий і неймовірно смачний - ідеально для тих, хто хоче організувати гарний святковий стіл на швидку руку. Поєднання ніжного курячого філе, солоноватого сиру і кисло-солодких ананасів - безпрограшний варіант. Ваші гості залишаться задоволені!
- Куряче філе - 300 грам (відварне)
- Консервовані ананаси шматочками - 1 штука (банку)
- Цибуля - 1 штука
- Сир - 200 грам
- Яйця - 4 штуки
- Грецькі горіхи - 100 грам (половинки)
- Майонез - За смаком
- Сіль - За смаком
- Зелена цибуля - За смаком
1. Підготуйте всі інгредієнти. Відваріть заздалегідь курку і яйця до готовності. Остудіть.
2. Цибуля наріжте півкільцями і замаринуйте на 30 хвилин. Для маринаду змішайте 1 немає. L. Цукру, 0, 5 немає. L. Солі, 1ст. L. 6% оцту і 1 склянку окропу.
3. Куряче філе дрібно поріжте або розберіть на волокна.
4. Яйця очистіть, відокремте білок від жовтка і натріть на крупній тертці.
5. Сир натріть на дрібній тертці.
6. З ананасів злийте рідину.
7. Тепер візуально ділимо всі інгредієнти на дві частини і викладаємо салат на великому блюді у формі ананаса в наступній послідовності: курка - майонез.
8. Терті білки - маринована цибуля - майонез.
9. Шматочки ананаса.
10. Тертий сир - майонез. І повторюємо шари ще раз.
11. Верх посипаємо тертими жовтками.
12. Прикрашаємо салат половинками волоського горіха і для переконливості можна увіткнути зверху пучок зеленої цибулі. Салат "ананас" готовий. Подавати можна відразу ж. Смачного!