Сациві соус
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний і, завдяки спецій, пряний соус сациві - це прекрасний спосіб прикрасити Ваше блюдо, зробити його ще більш смачним. Класичний рецепт сациві соусу Вашій увазі!
Всі чули про таке соусі як сациві. Але мало хто знає, що сациві насправді - це холодна закуска, яка готується з курки. Соус - це її невід'ємна частина. Головний інгредієнт - це волоські горіхи. У грузинській кухні взагалі дуже часто використовуються саме волоські горіхи. Для приготування соусу сациві також потрібно взяти багато спецій. Обов'язково - хміль-сунелі. Дивимося нижче, як готувати соус.
- Грецькі горіхи - 1 Склянка
- Часник - 5-6 зубчиків
- Аджика - 2 чайних ложки
- Шафран - 0, 5 чайних ложки
- Хміль-сунелі - 2 чайних ложки
- Мелений коріандр - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 0, 25 чайних ложки
- Лимон - 1 штука
- Курячий бульйон - 1 літр

Подрібніть волоські горіхи в блендері.

Спеції змішуємо.

Горіхову суміш солимо, перчим, додаємо товчений часник і заливаємо окропом.

Спеції змішуємо з аджикою і лимонним соком.

Аджику додаємо потім до горіхами. Поступово додаємо до суміші бульйон курячий. Постійно помішувати. Якщо Ви готуєте сациві з курки - залийте курку цим соусом і нехай настоюється. Просто соус можна відставити в холодильник, для загустіння. Смачного)