Рябчик з брусницею
(покроковий рецепт з фото)
Птах з ягодою - поєднання незвичайне. Але хто з нас не любить незвичайні страви? Я, наприклад, дуже люблю екзотику в кухні. Тому сьогодні я покажу, як приготувати рябчика з брусницею!
У рецепті я використовувала ягоди брусниці. Але не скрізь вона зростає. І купити її можна теж далеко не в кожному магазині. Тому не впадайте у відчай, якщо не знайшли саме цю ягоду, адже можна замінити її будь-який інший ягодою без кісточки.
Сало нарізаємо на тонкі шматочки. Часник чистимо від лушпиння і ріжемо на дрібні шматочки. Ягоду готуємо: моєму її під проточною водою в друшляку і залишаємо обсихати.
Рябчиков промиваємо і висушуємо паперовим рушником. Натираємо їх сіллю, спеціями і часником, начиняє кожну тушку двома видами ягід рівномірно.
Викладаємо рябчиків в жаростійку посуд. Між ними викладаємо шматочки сала. Заливаємо все сметаною.
Відправляємо блюдо в духовку на півтори години. Температура запікання - 170 градусів.
Страва готова до вживання! Можна сміливо подавати його на святковий стіл. Смачного!
- Рябчики - 1 кілограм
- Брусниця - 300 грам
- Сало - 200 грам
- Часник - 1 зубчик
- Крем - 150 грам
- Ягоди можевельніка- 30 грам (сушені)
Сало нарізаємо на тонкі шматочки. Часник чистимо від лушпиння і ріжемо на дрібні шматочки. Ягоду готуємо: моєму її під проточною водою в друшляку і залишаємо обсихати.
Рябчиков промиваємо і висушуємо паперовим рушником. Натираємо їх сіллю, спеціями і часником, начиняє кожну тушку двома видами ягід рівномірно.
Викладаємо рябчиків в жаростійку посуд. Між ними викладаємо шматочки сала. Заливаємо все сметаною.
Відправляємо блюдо в духовку на півтори години. Температура запікання - 170 градусів.
Страва готова до вживання! Можна сміливо подавати його на святковий стіл. Смачного!