Рецепт Рябчик з брусницею фото

Рябчик з брусницею
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Ягоди, Птах, Брусниця
Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Птах з ягодою - поєднання незвичайне. Але хто з нас не любить незвичайні страви? Я, наприклад, дуже люблю екзотику в кухні. Тому сьогодні я покажу, як приготувати рябчика з брусницею!

У рецепті я використовувала ягоди брусниці. Але не скрізь вона зростає. І купити її можна теж далеко не в кожному магазині. Тому не впадайте у відчай, якщо не знайшли саме цю ягоду, адже можна замінити її будь-який інший ягодою без кісточки.

Сало нарізаємо на тонкі шматочки. Часник чистимо від лушпиння і ріжемо на дрібні шматочки. Ягоду готуємо: моєму її під проточною водою в друшляку і залишаємо обсихати.

Рябчиков промиваємо і висушуємо паперовим рушником. Натираємо їх сіллю, спеціями і часником, начиняє кожну тушку двома видами ягід рівномірно.

Викладаємо рябчиків в жаростійку посуд. Між ними викладаємо шматочки сала. Заливаємо все сметаною.

Відправляємо блюдо в духовку на півтори години. Температура запікання - 170 градусів.

Страва готова до вживання! Можна сміливо подавати його на святковий стіл. Смачного!


  • Рябчики - 1 кілограм
  • Брусниця - 300 грам
  • Сало - 200 грам
  • Часник - 1 зубчик
  • Крем - 150 грам
  • Ягоди можевельніка- 30 грам (сушені)
У рецепті я використовувала ягоди брусниці. Але не скрізь вона зростає. І купити її можна теж далеко не в кожному магазині. Тому не впадайте у відчай, якщо не знайшли саме цю ягоду, адже можна замінити її будь-який інший ягодою без кісточки.

Сало нарізаємо на тонкі шматочки. Часник чистимо від лушпиння і ріжемо на дрібні шматочки. Ягоду готуємо: моєму її під проточною водою в друшляку і залишаємо обсихати.

Рябчиков промиваємо і висушуємо паперовим рушником. Натираємо їх сіллю, спеціями і часником, начиняє кожну тушку двома видами ягід рівномірно.

Викладаємо рябчиків в жаростійку посуд. Між ними викладаємо шматочки сала. Заливаємо все сметаною.

Відправляємо блюдо в духовку на півтори години. Температура запікання - 170 градусів.

Страва готова до вживання! Можна сміливо подавати його на святковий стіл. Смачного!

Схожі рецепти