Рябчик в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Багато з гурманів небайдужі до страв з птиці. Смак курки знайомий більшості з нас. Але які на смак рябчики? З цього рецепта ви дізнаєтеся, як готується рябчик в сметані.
Ми будемо готувати цю мисливську пташку з гострими спеціями і часником. Можна обійтися і без спецій, якщо вам або комусь із гостей протипоказано гостре. Приправляти рябчиків ми будемо ніжною сметаною. А для пікантності і соковитості додамо сало!
- Рябчики - 2 кілограма
- Сало - 100 грам
- Спеції - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1 Чайна ложка (сушений)
Свиняче сало ріжемо на невеликі кубики. Так, щоб зручно було шпигувати їм птицю. В принципі, якщо ви на дієті, то сало можна і не додавати. Але чоловік, наприклад, дуже любить, коли воно все-таки присутня в рецепті.
Рябчиков потрібно добре промити під проточною водою. Присмачити як слід спеціями і посолити. Я використовувала суміш перців, сушений часник і Адигейський сіль. Потім акуратно нашпиговують сальцем нашу птицю.
На сковорідку наливаємо звичайне масло для смаження. Відправляємо рябчиків обсмажувати до золотистої скоринки.
Потім обсмажену птицю відправляємо в скороварку. Підійде також гусятница. Додаємо сметану. Тушкуємо на тихому вогні приблизно годину.
Блюдо для справжніх мисливців готове! Смачного!