Рябчик в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне м'ясо з горіховим ароматом і легкою гіркуватістю, приготоване в мультиварці - відмінний варіант не тільки для сімейної вечері, але і для святкового столу. Готується це блюдо легко і просто.
М'ясо рябчика дуже смачне, ніжне і дієтичне. Трохи з гірчинкою і горіховим смаком, але це додає страві вишуканість і пікантність. Готувати його легко, практично як курку. А з огляду на те, що рябчик маленький - він готується дуже швидко. Рецепт приготування рябчика в мультиварці дуже простий, переконайтеся в цьому.
1. Рябчика ощіпанного і очищеного від нутрощів потрібно замочити хоча б на годину у воді.
2. Потім добре обсушити тушку і натираємо сіллю і чорним перцем всередині і зовні. Щоб м'ясо залишилося соковитим, нашпигуємо його шматочками сала.
3. Залишимо тушку трохи промаринуватися на хвилин 5-10.
3. Додаємо рослинне масло в чашу мультиварки і включаємо режим "смажити", а час хвилин 10.
4. Як тільки масло нагрілося, викладаємо тушку рябчика і смажимо з обох боків до утворення рум'яної скоринки.
5. Далі викладаємо сметану до рябчик і включаємо режим "гасити", а час ставимо хвилин 20-30.
6. Через 10-15 хвилин переверніть рябчика на інший бік і тушкуйте до готовності.
7. Подавайте рябчика з будь-яким гарніром, прикрасивши зеленню.
- Рябчик - 1 штука
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сало - 50 грам
1. Рябчика ощіпанного і очищеного від нутрощів потрібно замочити хоча б на годину у воді.
2. Потім добре обсушити тушку і натираємо сіллю і чорним перцем всередині і зовні. Щоб м'ясо залишилося соковитим, нашпигуємо його шматочками сала.
3. Залишимо тушку трохи промаринуватися на хвилин 5-10.
3. Додаємо рослинне масло в чашу мультиварки і включаємо режим "смажити", а час хвилин 10.
4. Як тільки масло нагрілося, викладаємо тушку рябчика і смажимо з обох боків до утворення рум'яної скоринки.
5. Далі викладаємо сметану до рябчик і включаємо режим "гасити", а час ставимо хвилин 20-30.
6. Через 10-15 хвилин переверніть рябчика на інший бік і тушкуйте до готовності.
7. Подавайте рябчика з будь-яким гарніром, прикрасивши зеленню.