Рябчик в фользі
(покроковий рецепт з фото)
Хочете здивувати своїх рідних і друзів новим блюдом? Приготуйте рябчика за цим рецептом і він стане коронною стравою на вашому святковому столі. Ніжна і соковита птах зі смачною начинкою - це смачно!
У рябчиків ніжне, але трохи сухе м'ясо, тому готувати їх треба правильно, щоб ще більше не засушити м'ясо. Але ж воно дуже смачне, якщо правильно приготувати. Я сподіваюся, що за допомогою цього простого рецепту, в якому розказано, як приготувати рябчика в фользі, у вас вийде соковите і смачне м'ясо. Готуємо!
- Рябчик - 5 штук (по 300-350 г кожен)
- Молоко - 1 літр
- Крем - 150 грам
- Брусниця - 200 грам
- Вершкове масло - 75 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 3 щіпки
- Цукор - 1-1, 5 чайних ложки
Рябчиков очистити і замочити мінімум на годину в холодній воді.
Потім воду злити, викласти пташок в каструлю і залити молоком. Довести до кипіння.
Виймаємо птахів з молока і підсушують паперовими серветками.
Брусницю змішаємо з цукром і кубиками вершкового масла.
Начиняємо черевця кожного птаха брусницею з маслом. Посипаємо сіллю з перцем і обмазуємо сметаною. Можна пов'язати тушки ниткою для компактності.
Загортаємо кожну птицю в кілька шарів фольги. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 50-60. Для 10 хвилин до закінчення обережно розкрийте фольгу і дайте птахам трохи підрум'янитися.