Рулети солодкі
(покроковий рецепт з фото)
Я просто обожнюю випічку зі свіжими ягодами або фруктами. Тут покажу вам, як приготувати рулети солодкі з начинкою з полуниці. Якщо свіжі ягідки вже не знайти, беріть варення з цілими ягодами.
В принципі, ви цілком можете взяти готове дріжджове тісто. Але в цьому рецепті я розповідаю про дуже простому і досить швидкому варіанті дріжджового тіста, яке не треба наполягати годинами.
Для глазурі замість води можете взяти лимонний сік, щоб надати випічці кислинку.
- Борошно пшеничне - 420 грам(+ присипати поверхню)
- Дріжджі сухі - 2, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 55 грам
- Молоко - 60 мілілітрів
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 30 грам
- Яйця - 1 штука
- Ванілін - За смаком
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Полуниця - 240 грам
- Цукор - 40 грам (в начинку)
- Цукрова пудра - 180 грам
- Вода - 2 Ст. Ложки (для глазурі)
- Ванілін - За смаком (для глазурі)
У великій мисці з'єднайте половину борошна, дріжджі, 30 г пісочний, сіль. Масло розтопіть на вогні в молоці, влийте до борошна, перемішайте. Потім додайте яйця, ванілін, всипати борошно, щоб тісто стало еластичним. Залиште його на 10 хвилин в теплому місці, потім розкачайте і поріжте на смужки шириною близько 7-8 см.
Полуницю порізати і засипте 40 г пісочний.
Проваріть ягоди, помішуючи, хвилин 10.
Тепер отриманою начинкою промажьте смужки тесту і скрутіть їх в рулети. Викладіть в змазану форму.
Розігрійте духовку до 180 градусів і відправте рулети пектися на 20 хвилин. Тим часом підготуйте глазур, змішавши цукрову пудру, воду і трохи ваніліну. Полийте глазур'ю рулети.