Рецепт Рулет з волоськими горіхами фото

Рулет з волоськими горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Горіхи, Грецькі горіхи
Пісні страви, Веганські страви
На полуденок, На святковий стіл
Випічка

Приготувати рулет з волоськими горіхами в домашніх умовах можна на основі, напевно, будь-якого тесту. Розмір рулету вибирайте самі (можна готувати один великий рулет, а можна рулетики). Смачно і просто!

Ви не знаєте, як приготувати рулет з волоськими горіхами? Все дуже просто! Тісто по цьому рецепту виходить дуже м'яким і розсипчастим, а горіхи надають особливого смаку й аромату. Я приготувала цей рулет до приходу гостей, і він був зустрінутий на "ура" . Тісто для такого рулету може бути різним (дріжджовим або листковим), і в тому, і в тому варіантах рулет вийде чудовим.

  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Борошно - 400 грам
  • Грецькі горіхи - 150 грам
  • Яйце - 3 штуки (для змазування і 2 в тісто)
  • Крем - 300 грам
рулет з волоськими горіхами - фото крок 1
1. Дуже люблю випікати рулетики і рулети з такого тесту. За класичним рецептом рулет готується на основі дріжджового тіста, але я не перестаю експериментувати і на цей раз вирішила приготувати його на основі сметани і вершкового масла.
рулет з волоськими горіхами - фото крок 2
2. Натираємо вершкове масло на середній терці. Для цього вершкове масло (можна брати маргарин) має бути з холодильника.
рулет з волоськими горіхами - фото крок 3
3. Змішуємо його з борошном, додаємо сметану, сіль і 0, 5 склянки цукру. Ванілін додавайте до смаку. Замішуємо круте тісто.
рулет з волоськими горіхами - фото крок 4
4. Подрібнюємо волоські горіхи. При бажанні їх можна трохи підсмажити.
рулет з волоськими горіхами - фото крок 5
5. Розкачуємо з тіста круглий пласт товщиною не більше 5 мм, після чого викладаємо в середину нашу начинку з подрібнених волоських горіхів.
рулет з волоськими горіхами - фото крок 6
6. Змащуємо яйцем, відправляємо в духовку на 30 хвилин.
рулет з волоськими горіхами - фото крок 7
7. Даємо рулету трохи охолонути, після чого нарізаємо його на частини і подаємо до столу.

Схожі рецепти