Рубані котлети з телятини
(покроковий рецепт з фото)
А як вам такий варіант до вечері, як неймовірно смачні рубані котлети з телятини? На мій погляд, зовсім непогано, а якщо додати в них трохи майонезу і сала для соковитості - вийде чудово.
Рецепт приготування рубаних котлет з телятини в першу чергу буде корисний тим господиням, у яких зламалася або зовсім відсутня м'ясорубка або кухонний комбайн. Особисто мені такі котлетки подобаються просто тому, що я люблю відчувати в них цільні шматочки м'яса, так мені котлети здаються набагато смачніше і ситніше. Ну а оскільки телятина відноситься до числа не дуже жирного м'яса, я готую рубані котлети з телятини в домашніх умовах, додавши в них трохи сала і майонезу. Загалом, виходить дуже смачно, як мені здається, сподіваюся, вам теж сподобається цей рецепт.
- Телятина - 400 грам (філ або лопата)
- Сало нирковий - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Майонез - 50 грам
- Масло рослинне - 100 мілілітрів (для смаження)
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку очищаємо телятину від плівок і жив, гарненько промиваємо і висушуємо м'ясо, нарізаємо його якомога дрібніше. Викладаємо телятину в глибоку миску, додаємо нарізане на дрібні кубики сало, майонез, сіль і спеції за смаком, ретельно все перемішуємо.
З отриманої однорідної маси формуємо невеликі котлетки і змащуємо їх збитим яйцем.
У сковороді розігріваємо олію і викладаємо в нього котлети, смажимо їх 4-5 хвилин з одного боку, потім перевертаємо і смажимо стільки ж з іншого боку.
Наші рубані котлети з телятини готові, і скажу вам чесно, вони виходять дуже смачні і соковиті. Смачного!