Рубане тісто
(покроковий рецепт з фото)
Що таке рубане тісто? Це маса на основі вершкового масла, яка може бути і здобної, і прісної, і листкове. Вона підходить для многой випічки. Ми зробимо самий простий і доступний варіант.
Зазвичай склад такого рецепта простий: 3 частини борошна, 2 частини масла і 1 частина рідини. Тоді консистенція виходить ідеальною. Але я вам все одно підкажу, як приготувати рубане тісто. Потім приберіть його в холодильник в харчовій плівці. Так воно може лежати пару днів, поки ви не зберетеся спекти щось смачне.
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Вода крижана - 35-45 мілілітрів
- Сік лимона - 5 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
Перемішайте сік лимона з водою. Приберіть суміш на 15 хвилин в морозилку.
В цей же час нарубати масло. Також приберіть його на 15 хвилин в морозилку.
А поки просійте борошно. Додайте до неї сіль і цукор.
Потім холодне масло перетріть з борошняної масою руками.
Перетирають масу до стану крихти. Потім влийте воду.
Замішайте тісто. Далі приберіть його під харчову плівку на 30-60 хвилин в холодильник.