Рецепт Рубане тісто фото

Рубане тісто
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Вершкове масло
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Випічка

Що таке рубане тісто? Це маса на основі вершкового масла, яка може бути і здобної, і прісної, і листкове. Вона підходить для многой випічки. Ми зробимо самий простий і доступний варіант.

Зазвичай склад такого рецепта простий: 3 частини борошна, 2 частини масла і 1 частина рідини. Тоді консистенція виходить ідеальною. Але я вам все одно підкажу, як приготувати рубане тісто. Потім приберіть його в холодильник в харчовій плівці. Так воно може лежати пару днів, поки ви не зберетеся спекти щось смачне.

  • Борошно пшеничне - 150 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Вода крижана - 35-45 мілілітрів
  • Сік лимона - 5 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 1 щіпка
рубане тісто - фото крок 1
Перемішайте сік лимона з водою. Приберіть суміш на 15 хвилин в морозилку.
рубане тісто - фото крок 2
В цей же час нарубати масло. Також приберіть його на 15 хвилин в морозилку.
рубане тісто - фото крок 3
А поки просійте борошно. Додайте до неї сіль і цукор.
рубане тісто - фото крок 4
Потім холодне масло перетріть з борошняної масою руками.
рубане тісто - фото крок 5
Перетирають масу до стану крихти. Потім влийте воду.
рубане тісто - фото крок 6
Замішайте тісто. Далі приберіть його під харчову плівку на 30-60 хвилин в холодильник.

Схожі рецепти