Тісто рубане
(покроковий рецепт з фото)
Ось рецепт універсального рубленого тесту. Якщо ви зробите його без цукру, то можна з нього робити пироги з солоними начинками. Якщо ж кладете цукор, то можна пекти солодкі пироги або "пальчики" .
1. Вершкове масло сильно охолодити перед замісом тіста. Наприклад, покласти в морозилку хвилин на 15. Борошно просіяти і дати їй подихати не менше чверті години.
2. Борошно помістити в миску, зверху на неї викласти дрібно рубане масло. Міксером виделкою або рукою розім'яти масу до однорідної жирної борошна.
3. Додати в масу яйце і сметану. Знову ретельно змішати. Тепер у вас вийде вже не жирна борошно, я в'язке масляниста тісто. Якщо воно занадто сухе, додайте ще 0, 5-1 ст.Л. Сметани і вимішайте.
4. Готове тісто скачати в кулю, помістити в харчовій поліетиленовий мішечок і відправити в холодильник на годину - цей час якраз можна використовувати, щоб підготувати начинку.
- Мука - 300 грам
- Вершкове масло - 150 грам (сильно охолодити)
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 Ст. Ложка (або 2 жовтка)
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 100 грам (тільки для солодких пирогів)
2. Борошно помістити в миску, зверху на неї викласти дрібно рубане масло. Міксером виделкою або рукою розім'яти масу до однорідної жирної борошна.
3. Додати в масу яйце і сметану. Знову ретельно змішати. Тепер у вас вийде вже не жирна борошно, я в'язке масляниста тісто. Якщо воно занадто сухе, додайте ще 0, 5-1 ст.Л. Сметани і вимішайте.
4. Готове тісто скачати в кулю, помістити в харчовій поліетиленовий мішечок і відправити в холодильник на годину - цей час якраз можна використовувати, щоб підготувати начинку.