Рубане листкове тісто
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви боїтеся готувати класичне листкове тісто, тоді вам варто дізнатися, як приготувати рубане листкове тісто. Його особливістю є технологія приготування, його потрібно порубати ножем.
Тісто, приготоване за цим рецептом, відмінно підходить для різного роду випічки, наприклад, пиріжків з начинкою, яблучних штруделів або коржів з листкового тіста. Воно добре тим, що готується значно легше, ніж традиційне листкове тісто. Зверніть увагу, що всі інгредієнти для приготування цього тесту повинні бути охолодженими, а контакт тіста з теплими руками повинен бути зведений до мінімуму. Завдяки цьому тісто і виходить листковим, повітряним і легким. Тісто можна зберігати в холодильнику дві доби, а в морозилці - до тридцяти діб.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Вершкове масло 82% - 200 грам
- Вода - 90 грам
- Оцет яблучний - 10 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1. Холодну воду змішайте з яблучним оцтом. Вершкове масло, нарізане шматочками, і воду з оцтом поставте в морозилку на 15 хвилин.
2. Просіяне і охолоджену в холодильнику протягом години борошно змішайте з сіллю. Висипати борошно на дошку, злегка розрівняйте шар і викладіть на середину охолоджене вершкове масло.
3. Порубати масу ножем до стану дрібної крихти (розміром з рисове зернятко). Невеликими порціями додайте охолоджену воду з оцтом і перемішайте ножем.
4. Зберіть тісто в кого, перекладіть в поліетиленовий пакет і надайте йому прямокутну форму. Надішліть тісто в холодильник на 2 годину.
5. Охолоджене тісто викладіть на папір для випічки, накрийте другим листом паперу для випічки і розкачайте до товщини в півсантиметра. Складіть тісто втричі і знову розкачайте до товщини півсантиметра.
6. Тісто знову складіть втричі, розріжте навпіл, помістіть кожен шматочок тіста в пакет і відправте в холодильник на 30 хвилин. Тепер можете готувати випічку!