Рецепт Рубане листкове тісто фото

Рубане листкове тісто
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Вершкове масло
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Випічка, Пироги, Пиріжки

Якщо ви боїтеся готувати класичне листкове тісто, тоді вам варто дізнатися, як приготувати рубане листкове тісто. Його особливістю є технологія приготування, його потрібно порубати ножем.

Тісто, приготоване за цим рецептом, відмінно підходить для різного роду випічки, наприклад, пиріжків з начинкою, яблучних штруделів або коржів з листкового тіста. Воно добре тим, що готується значно легше, ніж традиційне листкове тісто. Зверніть увагу, що всі інгредієнти для приготування цього тесту повинні бути охолодженими, а контакт тіста з теплими руками повинен бути зведений до мінімуму. Завдяки цьому тісто і виходить листковим, повітряним і легким. Тісто можна зберігати в холодильнику дві доби, а в морозилці - до тридцяти діб.

  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Вершкове масло 82% - 200 грам
  • Вода - 90 грам
  • Оцет яблучний - 10 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
рубане листкове тісто - фото крок 1
1. Холодну воду змішайте з яблучним оцтом. Вершкове масло, нарізане шматочками, і воду з оцтом поставте в морозилку на 15 хвилин.
рубане листкове тісто - фото крок 2
2. Просіяне і охолоджену в холодильнику протягом години борошно змішайте з сіллю. Висипати борошно на дошку, злегка розрівняйте шар і викладіть на середину охолоджене вершкове масло.
рубане листкове тісто - фото крок 3
3. Порубати масу ножем до стану дрібної крихти (розміром з рисове зернятко). Невеликими порціями додайте охолоджену воду з оцтом і перемішайте ножем.
рубане листкове тісто - фото крок 4
4. Зберіть тісто в кого, перекладіть в поліетиленовий пакет і надайте йому прямокутну форму. Надішліть тісто в холодильник на 2 годину.
рубане листкове тісто - фото крок 5
5. Охолоджене тісто викладіть на папір для випічки, накрийте другим листом паперу для випічки і розкачайте до товщини в півсантиметра. Складіть тісто втричі і знову розкачайте до товщини півсантиметра.
рубане листкове тісто - фото крок 6
6. Тісто знову складіть втричі, розріжте навпіл, помістіть кожен шматочок тіста в пакет і відправте в холодильник на 30 хвилин. Тепер можете готувати випічку!

Схожі рецепти