Рецепт Рубане листкове тісто фото

Рубане листкове тісто
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Вершкове масло
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги , Пиріжки
Кількість порцій: 7-9
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Якщо ви боїтеся готувати класичне листкове тісто, тоді вам варто дізнатися, як приготувати рубане листкове тісто. Його особливістю є технологія приготування, його потрібно порубати ножем.

Опис приготування:

Тісто, приготоване за цим рецептом, відмінно підходить для різного роду випічки, наприклад, пиріжків з начинкою, яблучних штруделів або коржів з листкового тіста. Воно добре тим, що готується значно легше, ніж традиційне листкове тісто. Зверніть увагу, що всі інгредієнти для приготування цього тесту повинні бути охолодженими, а контакт тіста з теплими руками повинен бути зведений до мінімуму. Завдяки цьому тісто і виходить листковим, повітряним і легким. Тісто можна зберігати в холодильнику дві доби, а в морозилці - до тридцяти діб.

  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Вершкове масло 82% - 200 грам
  • Вода - 90 грам
  • Оцет яблучний - 10 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
рубане листкове тісто - фото крок 1
1. Холодну воду змішайте з яблучним оцтом. Вершкове масло, нарізане шматочками, і воду з оцтом поставте в морозилку на 15 хвилин.
рубане листкове тісто - фото крок 2
2. Просіяне і охолоджену в холодильнику протягом години борошно змішайте з сіллю. Висипати борошно на дошку, злегка розрівняйте шар і викладіть на середину охолоджене вершкове масло.
рубане листкове тісто - фото крок 3
3. Порубати масу ножем до стану дрібної крихти (розміром з рисове зернятко). Невеликими порціями додайте охолоджену воду з оцтом і перемішайте ножем.
рубане листкове тісто - фото крок 4
4. Зберіть тісто в кого, перекладіть в поліетиленовий пакет і надайте йому прямокутну форму. Надішліть тісто в холодильник на 2 годину.
рубане листкове тісто - фото крок 5
5. Охолоджене тісто викладіть на папір для випічки, накрийте другим листом паперу для випічки і розкачайте до товщини в півсантиметра. Складіть тісто втричі і знову розкачайте до товщини півсантиметра.
рубане листкове тісто - фото крок 6
6. Тісто знову складіть втричі, розріжте навпіл, помістіть кожен шматочок тіста в пакет і відправте в холодильник на 30 хвилин. Тепер можете готувати випічку!

Схожі рецепти