Розтягай з тріскою
(покроковий рецепт з фото)
Смачні пірожочкі-розтягаї з тріскою - ідеальна домашня випічка, а все тому, що вони володіють прекрасними смаковими якостями, та й готуються елементарно. Можна їсти на полуденок або на вечерю.
Поділюся простим рецептом або звичайними знаннями, як зробити розтягай з тріскою. Дуже важливий момент - тісто, адже воно повинне добре підійти (обидва рази). Рибно-цибулевий начинка може бути різною в тому сенсі, що тріску можна замінити будь-яким наявним рибним філе. Хай щастить!
- Борошно - 400 грам
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Молоко - 1, 5 склянки
- Яєчні жовтки - 2 штуки(+ 1 жовток для змазування)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Лихоманка - 400 грам (філе)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Цибуля зелена - 30 грам
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сіль і перець - 1 За смаком
Розводимо дріжджі в теплому молоці. Потім додаємо просіяне борошно і сіль. Замішуємо тісто, залишаємо його в теплому місці на півгодини. Потім підмішуємо жовтки і рослинне масло, залишаємо підходити ще на півгодини.
Обсмажуємо на рослинному маслі подрібнену ріпчасту цибулю. В кінці додаємо філе тріски. Смажимо разом 2 хвилини - і знімаємо з вогню. Додаємо до ріпчастій цибулі і рибі зелена цибуля, спеції. Перемішуємо і даємо охолонути.
Тісто обминають і ділимо на 12-15 кульок.
Кожна кулька розгортаємо в тонкий корж, в центр кладемо начинку.
Формуємо пиріжки-розтягаї з отвором зверху. Перекладаємо їх на деко, застелений папером для випічки. Ми залишаємо підходити на 20 хвилин.
Попередньо змастіть кожен розтягай жовтком. Випікаємо пиріжки в духовці 15 хвилин, температура 200 градусів. Смачного!