Розтягаї з повидлом
(покроковий рецепт з фото)
Приємне чаювання ідеально доповнять ароматні, смачні і зовсім нескладні в приготуванні розтягаї з повидлом в домашніх умовах. Така випічка і для дорослих, і для дітей.
Хочу запропонувати вам дуже простий, але в той же час досить вдалий варіант, як приготувати розтягаї з повидлом. Начинку також при бажанні можна доповнити горішками, наприклад.
1. Спершу займіться тестом. Для початку зробіть опару, розчинивши в невеликій кількості теплої води дріжджі і цукор. Всипте ложку борошна, перемішайте все і залиште на деякий час.
2. Додайте збите яйце, розтоплене вершкове масло і щіпку солі в опару.
3. Борошно просійте з сіллю. Всипати невеликими порціями, замішуючи тісто. Не робіть його занадто крутим, борошно при необхідності можна додати трохи пізніше. Залиште тісто під чистим рушником на 1-1.5 годину.
4. Коли тісто як слід підійде, розділіть його на невеликі кульки, кожен з яких розкачайте.
5. Підготуйте густе повидло за смаком. У центр кожного шматочка тіста викладіть начинку: її може бути більше або менше, як вам подобається.
6. Акуратно заліпіть краю до центру, залишаючи невеликий отвір.
7. Викладіть на деко, змащений маслом.
8. Для більш рум'яної скоринки розтягаї з повидлом в домашніх умовах змастіть збитим жовтком.
9. Надішліть в розігріту духовку і випікайте до готовності.
- Борошно - 2 склянки
- Вода - 130 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Povidlo - 300 грам
1. Спершу займіться тестом. Для початку зробіть опару, розчинивши в невеликій кількості теплої води дріжджі і цукор. Всипте ложку борошна, перемішайте все і залиште на деякий час.
2. Додайте збите яйце, розтоплене вершкове масло і щіпку солі в опару.
3. Борошно просійте з сіллю. Всипати невеликими порціями, замішуючи тісто. Не робіть його занадто крутим, борошно при необхідності можна додати трохи пізніше. Залиште тісто під чистим рушником на 1-1.5 годину.
4. Коли тісто як слід підійде, розділіть його на невеликі кульки, кожен з яких розкачайте.
5. Підготуйте густе повидло за смаком. У центр кожного шматочка тіста викладіть начинку: її може бути більше або менше, як вам подобається.
6. Акуратно заліпіть краю до центру, залишаючи невеликий отвір.
7. Викладіть на деко, змащений маслом.
8. Для більш рум'яної скоринки розтягаї з повидлом в домашніх умовах змастіть збитим жовтком.
9. Надішліть в розігріту духовку і випікайте до готовності.