Рецепт Розтягаї з повидлом фото

Розтягаї з повидлом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Страви з начинкою, Пиріжки

Приємне чаювання ідеально доповнять ароматні, смачні і зовсім нескладні в приготуванні розтягаї з повидлом в домашніх умовах. Така випічка і для дорослих, і для дітей.

Хочу запропонувати вам дуже простий, але в той же час досить вдалий варіант, як приготувати розтягаї з повидлом. Начинку також при бажанні можна доповнити горішками, наприклад.

1. Спершу займіться тестом. Для початку зробіть опару, розчинивши в невеликій кількості теплої води дріжджі і цукор. Всипте ложку борошна, перемішайте все і залиште на деякий час.

2. Додайте збите яйце, розтоплене вершкове масло і щіпку солі в опару.

3. Борошно просійте з сіллю. Всипати невеликими порціями, замішуючи тісто. Не робіть його занадто крутим, борошно при необхідності можна додати трохи пізніше. Залиште тісто під чистим рушником на 1-1.5 годину.

4. Коли тісто як слід підійде, розділіть його на невеликі кульки, кожен з яких розкачайте.

5. Підготуйте густе повидло за смаком. У центр кожного шматочка тіста викладіть начинку: її може бути більше або менше, як вам подобається.

6. Акуратно заліпіть краю до центру, залишаючи невеликий отвір.

7. Викладіть на деко, змащений маслом.

8. Для більш рум'яної скоринки розтягаї з повидлом в домашніх умовах змастіть збитим жовтком.

9. Надішліть в розігріту духовку і випікайте до готовності.


  • Борошно - 2 склянки
  • Вода - 130 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Povidlo - 300 грам
Хочу запропонувати вам дуже простий, але в той же час досить вдалий варіант, як приготувати розтягаї з повидлом. Начинку також при бажанні можна доповнити горішками, наприклад.

1. Спершу займіться тестом. Для початку зробіть опару, розчинивши в невеликій кількості теплої води дріжджі і цукор. Всипте ложку борошна, перемішайте все і залиште на деякий час.

2. Додайте збите яйце, розтоплене вершкове масло і щіпку солі в опару.

3. Борошно просійте з сіллю. Всипати невеликими порціями, замішуючи тісто. Не робіть його занадто крутим, борошно при необхідності можна додати трохи пізніше. Залиште тісто під чистим рушником на 1-1.5 годину.

4. Коли тісто як слід підійде, розділіть його на невеликі кульки, кожен з яких розкачайте.

5. Підготуйте густе повидло за смаком. У центр кожного шматочка тіста викладіть начинку: її може бути більше або менше, як вам подобається.

6. Акуратно заліпіть краю до центру, залишаючи невеликий отвір.

7. Викладіть на деко, змащений маслом.

8. Для більш рум'яної скоринки розтягаї з повидлом в домашніх умовах змастіть збитим жовтком.

9. Надішліть в розігріту духовку і випікайте до готовності.

Схожі рецепти